Noi audieri în dosarul ”Mita de la Universitatea Bioterra”

Un număr de 42 de profesori şi 18 studenţi de la Universitatea Bioterra vor fi audiaţi miercuri, în calitate de martori, în dosarul privind mita cerută de cadrele didactice.
. (Photos.com)
Epoch Times România
31.10.2012

Un număr de 42 de profesori şi 18 studenţi de la Universitatea Bioterra vor fi audiaţi miercuri, în calitate de martori, în dosarul privind mita cerută de cadrele didactice.

Mai mulţi profesori de la Universitatea Bioterra sunt suspectaţi că ar fi obţinut foloase materiale de la studenţi în schimbul acordării unor note bune. Audierile au loc în contextul în care, la sfârşitul lunii septembrie, au avut loc descinderi la birourile universităţii şi mai mulţi profesori din cadrul Universităţii Bioterra, printre care şi prodecanul Florin Adrian Dulugeac, au fost reţinuţi pentru luare de mită şi divulgarea unor informaţii privind subiectele de la examenele de licenţă.

Adrian Dulugeac, prodecan al Facultăţii de Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare de la Universitatea Bioterra, a fost reţinut pe 27 septembrie sub acuzaţia de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi instigare la fals intelectual şi material. El mai este acuzat de luare de mită, după ce s-a constatat că a primit bani, bunuri sau servicii de la studenţii pe care i-a ajutat la licenţă sau la alte examene.

Dulugeac a fost pus sub acuzare alături de Laura Harcan, şef de lucrări la Facultatea de Drept, în legătură cu divulgarea de subiecte de licenţă, aceasta fiind acuzată de fals intelectual.

Cum funcţiona sistemul mitei la Bioterra

Conform anchetatorilor, profesorii de la Bioterra primeau şpagă între 300 şi 500 de euro pentru a le trimite studenţilor prin SMS răspunsurile corecte la examenele pe care aceştia le susţineau.

În anumite situaţii, nici nu mai era nevoie de prezenţa studenţilor la examene, aceştia primind în mod direct diplomele în schimbul unei sume de bani. Pentru a-şi cumpăra o diplomă de licenţă, studentul trebuia să plătească între 1.000 şi 3.000 de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor