"Noaptea ca hoţii." Ciolacu l-a demis pe secretarul de stat care l-a lăsat fără certificat de luptător cu rol determinant la Revoluţie. În locul lui vine un om al lui Dragnea

Marcel Ciolacu (Youtube Screenshot)
Loredana Diacu
28.12.2023

Premierul Ciolacu l-a demis pe secretarul de stat Mihai Dodu, care conduce Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR). În locul lui Dodu a fost numit un personaj din siajul lui Liviu Dragnea, fost prefect în perioada Dăncilă.

Reamintim că în mandatul de secretar de stat al lui Dodu, SSPR l-a lăsat pe Marcel Ciolacu fără certificatul de luptător cu rol determinant la revoluţie.

Ulterior, Ciolacu a dat în judecată instituţia cerând anularea deciziei şi şi-a trimis Corpul de Control la SSPR. În locul lui Dodu, Ciolacu l-a numit secretar de stat pe Sever Romulus Stana, fost prefect al Capitalei pus în acea funcţie de Viorica Dăncilă. Stana a fost şi consilier al fostului primar de la Sectorul 6, Gabriel Mutu, preşedinte interimar al PSD Bucureşti.

Noul secretar de stat pentru Revoluţionari este considerat un personaj din siajul lui Liviu Dragnea. De altfel, in 2021, Alianţa pentru Patrie, condusă la vremea respectivă de Dragnea şi Codrin Ştefănescu anunţa cu mândrie că Romulus Sever Stana este coordonator APP sector 6.

Numele Sever Stana apare pe o cerere înregistrată în octombrie 2022 pe rolul Tribunalului Bucureşti prin care mai multe persoane, în calitate de membri fondatori ai Partidului România Suverană – PRS, au solicitat înregistrarea acestui partid în Registrul partidelor politice. Preşedintele viitoarei formaţiuni avea să fie fostul ministru de Interne Carmen Dan, formaţiunea urmând să-i servească drept vehicul politic lui Dragnea după despărţirea de Alianţa Pentru Patrie.

Anunţul demiterii lui Dodu a fost făcut de Alex Dima, jurnalist Pro TV.

Redăm postarea lui Dima.

"Noaptea ca hoţii.

În această seara, premierul Marcel Ciolacu l-a demis pe Mihai Dodu din funcţia de secretar de stat al Secretariatului pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist.

Secretariatul de stat deţine arhiva cu dosarele revoluţionarilor.

Dodu a fost numit secretar de stat în aprilie şi una dintre primele măsuri luate a fost să-i retragă lui Marcel Ciolacu certificatul care îi acorda titlul de luptător cu rol determinant în Revoluţie. Decizia a fost bazată pe documentele găsite în arhivă.

Marcel Ciolacu a dat în judecată Secretariatul de Stat condus de Dodu. Primul termen în instanţă este pe 11 ianuarie 2024.

Acum câteva săptămâni am realizat un material despre falşi revoluţionari în care Dodu spunea că se teme pentru viaţa lui. Se temea şi că o să fie demis înaintea termenului în care urma să se lupte cu premierul în instanţă. A avut dreptate. A fost demis în această seară.", scria, miercuri seară, Dima pe pagina lui de Facebook.

Reamintim că Tribunalul Buzău a stabilit pentru data de 11 ianuarie 2024, ora 10, primul termen în procesul deschis în urma acţiunii intentate de premierul Marcel Ciolacu contra Secretariatului de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România, condus până ieri de secretarul de stat Mihai Dodu.

Ciolacu s-a adresat instanţei după ce, pe 26 iunie a.c., comisia de resort a Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 i-a respins cererea de a fi declarat "luptător cu rol determinant".

Până la momentul respectiv demersul a fost blocat de faptul că DNA deschisese un dosar penal in rem privind certificatele de revoluţionar, care îl viza, printre alţii, şi pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, care însă a fost clasat între timp. Dosarul de la DNA a fost clasat pentru motivul că întrucât nu fusese eliberat certificatul de Luptător cu Rol Determinant Premierului Marcel Ion Ciolacu şi acesta nu încasa indemnizaţia lunară de 2020 lei, nu erau incidente dispoziţiile art. 13 din Legea nr. 78/2000.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor