Nigerienii protestează la nivel naţional împotriva creşterii preţurilor la combustibili

Nigerienii, înfuriaţi de o decizie guvernamentală pentru a anula o subvenţionare pentru combustibili, au început o grevă la nivel naţional la o săptămână după creşterile ascuţite la preţurile pentru combustibili şi alimente.
Şoferii nigerieni se îngrămădesc la o benzinărie din oraşul Lagos, în 8 ianuarie 2012, în ajunul unei greve lansate de societatea muncitorească şi civilă pentru a forţa guvernul să revină la vechiul preţ pentru combustibili. (PIUS UTOMI EKPEI / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
09.01.2012

Nigerienii, înfuriaţi de o decizie guvernamentală pentru a anula o subvenţionare pentru combustibili, au început o grevă la nivel naţional la o săptămână după creşterile ascuţite la preţurile pentru combustibili şi alimente.

Manifestanţii s-au adunat luni în diverse oraşe nigeriene, incluzând capitala comercială Lagos unde străzile, de obicei aglomerate, erau pustii - în afara demonstranţilor.

Forţele de ordine din Lagos s-au ciocnit cu manifestanţii şi au împuşcat fatal un manifestant.

În oraşul nordic Kano, Crucea Roşie spune că cel puţin 14 oameni au fost răniţi în timpul protestelor, incluzând 7 care au suferit răni provocate de gloanţe.

Principalele sindicate de muncă ale ţării au cerut greva după o serie de proteste mai mici care au avut loc în câteva zone ale ţării săptămâna trecută.

Cozi lungi s-au format duminică în pieţele şi staţiile de alimentare nigeriene în timp ce rezidenţii şi-au făcut provizii înaintea grevei.

Preţurile la gaz au crescut în Nigeria de la aproximativ 40 cenţi pe litru la 80 de cenţi pe litru de la înlăturarea subvenţiilor în 1 ianuarie. Reducerile au dus de asemenea la o creştere a costurilor pentru transport într-o ţară unde majoritatea oamenilor câştigă mai puţin de 2 dolari pe zi.

În timpul unei sesiuni de urgenţă duminică, legiuitorii din Camera Reprezentanţilor au votat pentru o rezoluţie care cere guvernului să repună în funcţiune subvenţiile.

Guvernul a promis să folosească banii salvaţi pentru a investi în infrastructura şi programele sociale ale ţării.

Nigeria este un mare producător de petrol brut dar depinde în mare parte de importurile de combustibili deoarece rafinăriile sale sunt într-o stare proastă după ani de conducere deficitară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor