Nicuşor Dan: USR va vota împotriva noului Guvern. Shhaideh e din gaşca Mazăre-Constantinescu!

Propusă drept premier de PSD, care îi ironiza pe USR-işti că se numesc Clotilde, Cosette etc., Shhaideh vine din gaşca Mazăre-Constantinescu şi a susţinut mutilarea Legii Urbanismului, acuză USR.
Nicusor Dan(USR)
Nicusor Dan(USR) (Florin Chirila/Epoch Times)

Singurul criteriu ce a stat la baza alegerii lui Sevil Shhaideh - o persoană din gaşca Mazăre-Constantinescu - pentru poziţia de premier a fost cea a unei persoane loiale, care să nu îi ia lui Dragnea partidul, a opinat, miercuri, liderul USR, Nicuşor Dan, reamintind şi că Shhaideh a susţinut mutilarea Legii Urbanismului, care să permită investiţii imobiliare speculative. Întrebat dacă va vota împotriva investirii noului Guvern, Nicuşor Dan a răspuns: "fără îndoială!"

"Liviu Dragnea a anunţat o persoană fără anvergura necesară pentru poziţia de premier. Singurul criteriu a fost acela a unei persoane loiale care să nu rişte să-i ia partidul pe perioada pe perioada cât este prim ministru, ceea ce e inacceptabil. Sevil Shhaideh e o persoană din gaşca Mazăre- Nicuşor Constantinescu, care a venit în Ministerul Dezvoltării împreună cu PSD. Este o persoană pe care am cunoscut-o personal, care a susţinut mutilarea Legii urbanismului, care să permită investiţii imobiliare speculative'', a comentat liderul USR.

Anunţul cel mai important făcut miercuri de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost că nu este încă prim-ministru, a mai adăugat Dan.

"Anunţul cel mai important pe care l-a făcut Liviu Dragnea astăzi a fost acela că nu este încă prim-ministru şi că PSD vrea să schimbe legea pentru ca domnia sa să fie prim-ministru, ceea ce e un lucru cu care ne-am obişnuit deja", a declarat Dan, citat de Agerpres.

La rândul său, fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a remarcat că Shhaideh a fost nominalizată tocmai de partidul ce se isteriza că pe opozanţii săi îi cheamă Clotilde, Cosette sau Julien şi a confirmat şi el că USR va vota contra învestirii noului Guvern.

''E amuzant că partidul care se isteriza că ne cheamă Clotilde, Cosette sau Julien numeşte pe Sevil. USR salută diversitatea. Nu numele este motivul pentru care vom vota contra învestirii'', a afirmat şi fostul ministru Cristian Ghinea.

Sevil Shhaideh a fost propusă miercuri, în cadrul consultărilor de la Cotroceni, de alianţa PSD-ALDE să ocupe funcţia de premier al României în urma alegerilor parlamentare.

"O condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională nu mi-au dat posibilitatea să solicit această demnitate pentru mine deocamdată", a declarat Dragnea.