Clotilde Armand despre excluderea soţului său din USR: „Cred că poate să facă apel. Este o decizie greşită”

Sergiu Moroianu este un om de mare calitate iar excluderea lui este o greşeală, a susţinut Clotilde Armand după ce soţul său, autor al unor acuzaţii ce au zguduit imaginea USR-ului, a fost exclus din partid.
Clotilde Armand(USR)
Clotilde Armand(USR) (Florin Chirila/Epoch Times)

Vicepreşedintele USR, Clotilde Armand, a declarat, sâmbătă, la Cluj, că excluderea soţului ei Sergiu Moroianu din USR este „o decizie greşită.”

"La votul de excludere nu am fost acolo. Se pare că atunci când nu sunt eu acolo se iau decizii greşite”, a afirmat Clotilde Armand.

În opinia lui Armand, totul a început de la „o decizie greşită a lui Moroianu - acuzaţiile lansate pe Facebook - care a creat o decizie greşită a Biroului Naţional”, relatează News.ro.

Cât despre faptul că Moroianu nu a fost la şedinţă (deşi potrivit Biroului Naţional ar fi fost invitat cu 48 de ore înainte, aşa cum prevede statutul - Clotilde Armand a explicat că soţul ei nu a avut ocazia să îşi susţină punctul de vedere pentru că a fost nevoit să participe la activităţi cu copiii cât timp ea s-a aflat la Cluj, la evenimentul de lansare a cărţii pe care a scris-o, ”Am ales România”

„Am aflat acest lucru în timpul lansării de carte. Cred că el poate să facă apel. Pentru mine este o decizie greşită a lui, care a creat o decizie greşită a Biroului Naţional. Este ca la tenis. Dacă mingea e greşită, în loc ca cineva să o oprească, se continuă mai departe şi e greşit mai departe. Cred că este o decizie greşită şi la nivel uman, pentru că o prietenie de 20 de ani cu un om loial şi sincer nu se aruncă în aer pentru un moment de criză după alegeri. Este o decizie greşită la nivel de resurse umane, pentru că Sergiu Moroianu este un om de mare calitate şi pentru USR este un atu că el este acolo, un om loial care de ani de zile luptă. Este o decizie greşită şi la nivel de management, pentru că o persoană care sesizează nişte probleme, care nu s-a făcut auzită în cazul Comisiei de Arbitraj, al cărui mesaj nu a fost auzit şi înţeles la nivel de partid şi s-a dus public din această cauză, este un om care trebuie respectat. În orice organizaţie este bine să ai oameni care trag semnalul de alarmă. Un om care trage semnalul de alarmă trebuie să fie respectat. Încă o greşeală este faptul că înainte să se răspundă la ce a spus el, a fost exclus. Din punctul meu de vedere, această decizie este greşită”, a declarat Clotilde Armand.

Armand a mai susţinut că soţul său nu a putut participa la şedinţă pentru că trebuia să stea cu copiii cât timp ea se afla la Cluj-Napoca, pentru a-şi lansa cartea.

„A fost convocat cu o zi înainte [n.r de către partid]. Nu putea să se ducă pentru că eu, soţia lui, eram aici, la Cluj. Aveam multe angajamente faţă de copiii noştri. Avem mai mulţi copii şi multe angajamente şi el s-a angajat faţă de ei şi nu putea să se ducă la acea şedinţă. Noi voiam să mergem duminică […]. La votul de excludere nu am fost acolo. Se pare că atunci când nu sunt eu acolo se iau decizii greşite”, a mai spus Clotilde Armand.

Armand a mai spus că astfel de episoade sunt „crize normale” în viaţa unui partid şi a promis că această „criză de maturitate” va fi depăşită.

Reamintim că Sergiu Moroianu a fost exclus vineri din USR prin votul unanim al conducerii partidului. Excluderea lui Moroianu a fost decisă după ce acesta a lansat, pe Facebook, o serie de acuzaţii incendiare în principal la adresa lui Matei Păun, şeful de campanie al partidului şi la adresa unuia dintre vice-preşedinţii USR, Roxana Wring.

„Este o decizie tristă. L-am invitat să dea explicaţii, dar nu a venit. Sunt foarte multe lucruri neadevărate pe care le-a spus (Moroianu – n.r.), lucruri care ne prejudiciază imaginea foarte tare, cum ar fi faptul că am fi asociaţi cu Soros, că nu am fi fost transparenţi cu banii în campanie sau că ar fi fost servicii fictive plătite în campanie”, a declarat Nicuşor Dan despre excluderea lui Moroianu. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.