Nicuşor Dan: Sperăm ca PSD să nu arunce ţara într-o criză politică!

PSD ar trebui să facă o nouă propunere de premier şi să nu arunce ţara în haos pentru că Iohannis a refuzat să o numească pe Shhaideh în fruntea guvernului, mai ales că preşedintele a recunoscut dreptul majorităţii PSD-ALDE de a nominaliza prim ministrul, susţine Nicuşor Dan.
Nicusor Dan(USR),
Nicusor Dan(USR), (Florin Chirila/Epoch Times)

"Sperăm ca PSD să facă o nouă nominalizare care să întrunească toate condiţiile, profesionale, morale şi legale", transmite liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, la scurtă vreme după ce preşedintele Iohannis a respins propunerea alianţei PSD-ALDE de a o numi pe Sevil Shhaideh premier.

"Suntem convinşi că decizia preşedintelui este bine fundamentată. Remarcăm că acesta se află în limitele Constituţiei: a recunoscut majoritatea PSD-ALDE şi dreptul acesteia de a nominaliza prim-ministrul", mai adaugă Nicuşor Dan, potrivit comunicatului de presă remis Epoch Times.

De asemenea, liderul USR şi-a exprimat speranţa că PSD nu va arunca ţara "într-o criză politică declanşând suspendarea preşedintelui doar pentru că acesta a respins o persoană."

Reamintim că şeful statului a anunţat marţi că nu este de acord cu desemnarea lui Sevil Shhaideh ca premier. Preşedintele nu a expus motivele ce au stat la baza deciziei sale, anunţând doar că a cântărit cu grijă argumentele pro şi contra şi a cerut PSD şi ALDE să vină cu altă propunere de premier.

Refuzul lui Iohannis a venit pe fundalul controverselor legate de soţul acesteia, Akram Shhaideh fiind acuzat că este un susţinător deschis al lui Bashar Al-Assad şi al Hezbollah.