Nicuşor Dan: "Important este ca oamenii să simtă necesitatea de schimbare"

Cotat cu 20% intenţie de vot, Nicuşor Dan, candidat la primăria Capitalei a declarat că scorul bun din sondaje se datorează acelei clase de bucureşteni care nu se mai simt reprezentaţi de modul în care fac politica vechile partide.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei a declarat sâmbătă că explicaţia scorului bun pe care îl are în sondaje constă în clasa de bucureşteni care nu se mai simt reprezentaţi de partidele tradiţionale.

”În primul rând nu e despre mine, cum nici în 2012 scorul de 8,5% pe care l-am luat ca independent nu a fost despre mine, ci despre o întreagă clasă de bucureşteni care nu se mai simt reprezentaţi de felul în care vechile partide au făcut politică. Cred că asta este explicaţia scorului foarte mare pe care îl am în sondaje, raportat la mijloacele pe care le-am avut, şi cred că aceasta va fi de fapt tema şi miza alegerilor locale din Bucureşti dacă toată această clasă de oameni nemulţumită se poate coaliza şi îşi poate pune energiile împreună pentru a face o schimbare de substanţă.", a declarat Nicuşor Dan.

În contextul în care liberalii au anunţat că sunt interesaţi să îi propună lui Nicuşor Dan o primărie de sector în schimbul susţinerii candidatului PNL la primăria Capitalei, preşedintele USB a răspuns că în aceeaşi cheie - a schimbării de substanţă şi a a faptului că susţinătorii săi nu se mai simt reprezentaţi de vechile partide - a fost şi răspunsul pe care l-a dat ofertei «retrage-te şi te susţinem la Sectorul 6». Oferta liberalilor a fost informală, a declarat Nicuşor Dan, precizând că nimeni de la PNL nu i-a contactat în mod direct.

Acesta a mai precizat că miza formaţiunii sale, care nu beneficiază de uriaşele resurse financiare şi logistice pe care se sprijină marile partide, este câştigul de notorietate care apoi să se transforme în intenţie de vot.

"În momentul de faţă, cu resursele limitate pe care le-am avut am reuşit să ajungem la o notorietate între 40 şi 50% şi din notorietatea asta am reuşit să transformăm foarte mult în intenţie de vot la momentul ăsta - 20%. Miza mare pentru noi este să creştem notorietatea şi oamenii noi care până acum nu ştiau că noi existăm, să îi facem să ne voteze”, a mai spus Nicuşor Dan.

Preşedintele USB a mai adăugat că o schimbare faţă de anii trecuţi este faptul că oamenii simt necesitatea unei schimbări.