Nicuşor Dan, după retragerea lui Orban: A venit timpul să salvăm Bucureştiul de politicieni

Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Punerea lui Ludovic Orban sub acuzare într-un dosar DNA arată clar că la Primăria Capitalei - oraş în care 5 din 7 primari au probleme cu legea - nu trebuie ales tot un om de partid, consideră Nicuşor Dan.

"După ce 5 din cei 7 primari din Bucureşti aleşi în 2012 au ajuns la DNA pentru corupţie, astăzi a venit rândul şi unuia dintre candidaţi. Pentru mine este foarte clar că nu mai putem alege la Primărie tot un politician, tot un om de partid. Avem nevoie de oameni ca noi, oameni din rândurile societăţii, nu din rândul partidelor politice. Este singura soluţie ca să oprim risipa şi jaful din bugetul Capitalei. A venit timpul să salvăm Bucureştiul de politicieni!", scrie pe Facebook candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, în contextul implicării lui Orban într-un dosar penal.

Reamintim că Ludovic Orban a fost pus luni sub control judiciar, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, motiv pentru care deputatul a anunţat că se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei.

Potrivit DNA, la data de 1 martie 2016, Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care liberalul candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.

Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni, arată procurorii.

Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri.