PNL rămâne fără candidat la Primăria Capitalei. Ludovic Orban pus sub control judiciar

Ludovic Orban s-a prezentat luni la sediul instituţiei anticorupţie, unde a afirmat că nu îi este teamă căci în 25 de ani de viaţă politică nu a fost nici măcar bănuit de implicare în fapte de corupţie.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

UPDATE: Ludovic Orban a anunţat că îşi retrage candidatura la Primăria Bucureşti şi că demisionează din funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL, după ce procurorii l-au plasat sub controlul judiciar pe o durată de 60 de zile. Liberalul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

Potrivit digi24.ro, Orban a anuţat că are calitatea de inculpat într-un dosar de corupţie şi că procurorii i-au adus la cunoştinţă obligaţiile impuse prin măsura controlului judiciar. Orban a refuzat să facă precizări privind ancheta.

"Deocamdată nu am dezamăgit pe nimeni. (...) Când am venit, nu ştiam de ce am fost chemat", a declarat Orban.

Conform comunicatului de presă prin care DNA anunţă punerea sub control judiciar a fostului candidat PNL la Primaria Capitalei, la data de 1 martie 2016, Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care liberalul candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.

Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni, arata procurorii.

Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri.

***

Deputatul Ludovic Orban, candidatul PNL la postul de Primar General al Capitalei, a fost citat luni la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru audieri într-un dosar de corupţie.

Potrivit Hotnews, deputatul a ajuns la DNA în jurul orei 15:00, afirmând că nu îi este "teamă".

"Am în spate 25 de ani de carieră de viaţă publică în care nu am fost niciodată nici măcar bănuit de implicare în vreo faptă de corupţie", a spus liberalul, înainte de a intra în sediul DNA.

În spaţiul public au început să circule încă de săptămâna trecută informaţii referitoare la denunţuri făcute de oameni de afaceri împotriva candidatului PNL, Ludovic Orban, mai arată sursa citată.

"Astăzi mă voi abate de la programul obişnuit, nu particip la nicio întâlnire cu alegătorii, nu particip la nicio emisiune, nu mă întâlnesc cu specialişti independenţi pentru finalizarea programului pentru bucureşteni, astăzi am aflat că trebuie să fac altceva. La ora 15:00 voi fi prezent la sediul DNA, unde am fost invitat. Aştept curios să aflu care sunt motivele pentru care am fost convocat", a scris Orban pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne