Nicuşor Dan, despre atacul disperat al PNL: "Sunt convins că bucureştenii vor ţine minte asta"

Candidatul USB la Primăria Capitalei consideră că e penibil ca liberalii să-l acuze de "datorii" faţă de rechinii imobiliari, în condiţiile în care primari liberali sunt urmăriţi penal sau chiar închişi pentru infracţiuni imobiliare.
Nicuşor Dan prezentând flyer-ul răspândit de PNL
Nicuşor Dan prezentând flyer-ul răspândit de PNL (Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Nicuşor Dan a catalogat joi drept jenantă decizia PNL-ului de a umple Bucureştiul cu flyere prin care îl acuză de blat cu Firea, de datorii faţă de rechinii imobiliari şi îi îndeamnă pe cetăţeni să nu voteze cu el.

"Sunt foarte jenat că am ajuns în situaţia asta. 500.000 de apartamente din Bucureşti au primit azi acest pliant, 500.000 din 800.000 cât sunt cu toate. Tot Bucureştiul a fost împânzit de acest material produs la comanda PNL. (...) În acest pliant se spun două minciuni ordinare, una că noi avem o alianţă cu PSD şi că eu în ipoteza că dna Firea câştigă voi fi viceprimar şi 2. că intenţia noastră vine din datoriile noastre faţă de rechinii imobiliari", a declarat joi, Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă, în care a anunţat că un ultim sondaj de opinie îl plasează înaintea lui Predoiu.

Nicuşor Dan a reiterat ideea că USB nu se va alia sub nicio formă cu PSD, "partidul cel mai corupt din România, cu un preşedinte condamnat penal" şi care "a făcut numeroase acţiuni împotriva statului de drept" şi a reconfirmat că în ipoteza în care Gabriela Firea câştigă primăria Bucureştiului el nu va accepta să fie viceprimar.

Cum PNL susţine în flyer-ul răspândit prin Bucureşti că Dan ar fi îndatorat rechinilor imobiliari, drept dovadă listele sale de donatori, Nicuşor Dan a reamintit că USB a fost singurul partid care a publicat numele tuturor, printre aceştia numărându-se, într-adevăr, un dezvoltator imobiliar. Acesta este însă George Iacobescu, unul dintre cei mai apreciaţi dezvoltatori imobiliari din lume, făcut Sir de Regina Marii Britanii.

Flyer-ul răspândit de PNL
Flyer-ul răspândit de PNL (Facebook)

"E penibil ca acest atac să vină din partea PNL când pentru infracţiuni imobiliare dl Poteraş e în puşcărie, dl Chiliman e urmărit penal de DNA, Liviu Negoiţă e urmărit penal de DNA", a adăugat Nicuşor Dan.

Întrebat cum îşi explică faptul că PNL, care la alegerile prezidenţiale critică din răsputeri PSD-ul pentru gestul de a împărţi flyere cu denigrări la adresa lui Iohannis face acum exact ce a făcut PSD, preşedintele USB s-a declarat convins că electoratul nu va uita gestul făcut de liberali.

"Vă spun sincer că sunt neplăcut surprins, nu mă aşteptam la asta, eu calific asta ca un gest de disperare şi nu se termină lumea pe 5 iunie. Şi eu sunt convins că bucureştenii vor ţine minte asta", a declarat Nicuşor Dan.

Reamintim că Nicuşor Dan s-a remarcat în ultimii zece ani tocmai prin faptul că s-a opus rechinilor imobiliari, oprind prin demersurile sale inclusiv în instanţă demolări abuzive, construcţii pe spaţii verzi, avizarea unor construcţii ilegale etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne