Nicolăescu: Demisia lui Demeter Andras nu are legătură cu USL
alte articole
Viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu a precizat, vineri, pentru AGERPRES, că demisia lui Demeter Andras din funcţia de preşedinte-director general al SRR nu are legătură cu USL, el punctând că dacă exista vreo problemă în acest sens rapoartele de activitate ale Radioului Public ar fi fost invalidate de Parlament.
Întrebat dacă demisia lui Demeter Andras are legătură cu USL, Nicolăescu a răspuns: "Nu am auzit să se pună în discuţie vreodată pentru că, dimpotrivă, am şi trecut rapoartele SRR. Dacă aveam vreo problemă puteam să le invalidăm şi de acolo se năştea demiterea CA şi a conducătorului instituţiei. Pe când noi, săptămâna trecută, am votat rapoartele".
El nu a dorit să comenteze decizia de a demisiona luată de Demeter Andras.
"Nu am ce să comentez când o decizie este un act de decizie unilateral. Ce să comentăm când cineva vrea să demisioneze? El ar fi trebuit să spună care sunt motivele şi pe baza lor poate fi sau nu credibil gestul, dar asta este o altă discuţie. Nu cred că trebuie să intrăm noi, alţi oameni, în gesturile unui director care vrea să demisioneze", a spus liberalul.
Nicolăescu a precizat că validarea unui nou preşedinte-director general al SRR va fi discutată săptămâna viitoare în cadrul sesiunii extraordinare a Parlamentului, când se va da un vot şi pentru propunerea pentru conducerea SRTV, Claudiu Săftoiu.
"Dacă rămâne membru al CA, procedura, conform legii, este ca acest Consiliu să-şi desemneze un alt preşedinte şi să vină la Parlament cu propunerea pentru validare.
Săptămâna viitoare, dacă va fi sesiune extraordinară, atunci se va pune şi această problemă", a spus Nicolăescu.
Preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Demeter Andras, a solicitat vineri celor două Camere ale Parlamentului "dispunerea măsurilor necesare în vederea absolvirii de responsabilităţile conferite prin hotărârea Parlamentului".
Potrivit unui comunicat remis de Demeter Andras, cauza acestei decizii este "nerespectarea de către autorităţile competente ale statului a dispoziţiilor imperative ale Legii de funcţionare a Societăţii Române de Radiodifuziune".
El a declarat vineri, pentru AGERPRES, că radioul public nu va intra în derivă odată cu demisia sa din funcţie, precizând că el va rămâne membru în Consiliul de Administraţie şi că statul român trebuie să înţeleagă să îşi respecte obligaţia pe care o are.
"Autorităţile statului nu înţeleg să respecte obligaţia lor imperativă. Noi mai avem bani până în luna iulie, august un pic. Altfel, degeaba emitem, că nu se mai aude. Eu nu contest, însă, că statul nu are bani suficienţi. Eu, când acuz aparatul de stat că nu intervine, mă refer la două aspecte: unu - că nu mă ajută să-mi dea banii de care am nevoie şi doi - că nu intervine prin pârghiile pe care le are. Statul să desecretizeze tarifele", a spus Demeter Andras.