Nicolae Timofti speră să se încheie procesul de monitorizare ACPE a R. Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut marţi, la Reşedinţa de stat, o întrevedere cu noul şef al Oficiului Consiliului Europei la Chişinău, José Luis Herrero, a relatat Serviciul de presă al Preşedinţiei. Potrivit Moldpres, Şeful statului a declarat că sprijinul acordat de Consiliul Europei pe parcursul ultimelor două decenii a contribuit la consolidarea instituţiilor democratice şi respectarea drepturilor omului în Republica Moldova.
(photos.com)
Ana Chitoroagă
28.10.2014

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut marţi, la Reşedinţa de stat, o întrevedere cu noul şef al Oficiului Consiliului Europei la Chişinău, José Luis Herrero, a relatat Serviciul de presă al Preşedinţiei, potrivit MoldpresŞeful statului a declarat că sprijinul acordat de Consiliul Europei pe parcursul ultimelor două decenii a contribuit la consolidarea instituţiilor democratice şi respectarea drepturilor omului în Republica Moldova.

Nicolae Timofti şi-a exprimat convingerea că alegerile parlamentare din 30 noiembrie a.c. se vor desfăşura cu respectarea tuturor normelor democratice şi vor confirma progresele Republicii Moldova pe calea integrării europene.

„Obiectivul autorităţilor de la Chişinău în cooperarea cu Consiliul Europei este încheierea procesului de monitorizare a Republicii Moldova de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (ACPE) şi trecerea la etapa de post-monitorizare. Sper ca scrutinul legislativ din toamna acestui an să constituie un argument plauzibil în luarea unei asemenea decizii”, a arătat Preşedintele ţării.

La rândul său, José Luis Herrero, şeful Oficiului Consiliului Europei la Chişinău, l-a informat pe şeful statului despre implementarea în R. Moldova a 23 de proiecte, în valoare de 18 milioane de euro, în cadrul „Planului de acţiuni al Consiliului Europei privind susţinerea reformelor democratice în Republica Moldova în perioada 2013-2016”.

Oficialul european a subliniat importanţa aplicării coerente a Convenţiei pentru drepturile omului în Republica Moldova, acţiuni care vizează în special reforma justiţiei, prevenirea şi combaterea corupţiei.

Moldova este supusă monitorizării APCE din anul 1995.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor