Jean-Claude Juncker a îndemnat Rusia să renunţe la exercitarea presiunilor asupra Moldovei

Fostul premier al Luxemburgului, Jean-Claude Juncker.
Fostul premier al Luxemburgului, Jean-Claude Juncker. (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)
Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a îndemnat Rusia să renunţe la exercitarea presiunilor la adresa Republicii Moldova, transmite Infotag. În acest sens oficialul european a subliniat că „orice presiune, exercitată din afară, cu scopul de a crea obstacole pentru ca Moldova să-şi construiască independent viitorul, este inadmisibilă”.

Oficialul european a salutat „fermitatea Moldovei de a continua cursul spre integrarea europeană”, menţionând necesitatea „de a confirma această cale în cadrul alegerilor parlamentare, care trebuie să fie corecte, libere şi democratice”, şi care pot deveni „decisive pentru soarta Moldovei”.
Jaen-Claude Juncker va fi investit în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene săptămâna viitoare, pe 1 noiembrie. Preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti i-a adresat un mesaj de felicitare.
„Profit de această frumoasă ocazie pentru a exprima disponibilitatea ţării mele de a amplifica şi a dinamiza relaţiile de prietenie şi colaborare cu Uniunea Europeană, în virtutea determinării Republicii Moldova de a se integra în marea familie comunitară”, se arată în mesajul şefului statului.
Timofti şi-a exprimat convingerea că în următorii cinci ani noul preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, „va contribui la edificarea unei Europe solidare şi prospere”.