Nici în genunchi NU revenim la tine: Crin Antonescu către PSD

Loredana Diacu
13.04.2014

alte articole

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)
Loredana Diacu
13.04.2014

Indiferent de scorul obţinut la europarlamentare, PNL nu se va întoarce niciodată în genunchi la PSD, a declarat Crin Antonescu sâmbătă, la Cluj, unde a avut loc lansarea regională a candidaţilor partidului pentru alegerile europarlamentare din luna mai.

Întrebat de presă cum comentează declaraţiile "teoria" vehiculată în ultima vreme conform căreia un eventual eşec al PNL în alegeri ar duce la refacerea USL, Crin Antonescu a negat categoric că liberalii s-ar putea întoarce, îngenunchiaţi, la PSD.

"Speranţa PSD este una absurdă. Niciun PNL, nici cu Antonescu, nici fără Antonescu, nu se va întoarce vreodată, indiferent de scorul la orice alegeri, în genunchi la PSD" a declarat liderul liberal, citat de mediafax.

Crin Antonescu a susţinut că decizia ruperii USL-ului nu a fost una personala ci o consecinţă a faptului că termenii iniţiali ai alianţei, în care PNL-ul a intrat pe picior de egalitate cu PSD, nu mai erau respectaţi.

"PSD trebuie să înţeleagă acest lucru, pentru care stă dovadă toată istoria noastră în momente mai grele. PNL nu a acceptat să intre într-o guvernare în condiţiile lui Traian Băsescu, când a fost în momente-cheie invitat. PNL a făcut o alianţă pe picior de egalitate cu PSD şi din prima până în ultima zi aşa am fost. Nu se va întoarce nimeni la PSD, pentru că nu din cauza deciziei lui Antonescu am plecat. Motivele pentru care PNL a pus capăt acestei alianţe au fost, de fapt, că nu mai suntem în termenii iniţiali ai alianţei şi aceste motive nu s-au schimbat, se înmulţesc de la o zi la alta. Nu noi am rupt USL din senin, că nu ne-a mai plăcut USL", a afirmat preşedintele PNL.

Antonescu a mai explicat auditoriului prezent la lansarea candidaţilor PNL la Cluj, că vrea să devină preşedintele României, dar nu vrea să fie un preşedinte "momâie", liniştit şi cuminţel cum vrea premierul Victor Ponta, care să asiste "cum diverşi domni îşi taie bucăţi din România", ci vrea să aibă un rol major de jucat în fruntea statului român.

"Ponta vorbeşte despre un preşedinte liniştit, cuminţel, care să cumpere covrigi cu Dragnea şi cam atât. Eu le dau câţi covrigi vor ei, dar să fie limpede că, atâta vreme cât românii doresc să îşi aleagă preşedintele, nu doresc să îl aleagă ca să facă poze la ocazii, ci ca să aibă un rol major de jucat în fruntea statului român. Eu vreau să fiu preşedintele României, nu vreau să fiu un preşedinte momâie, care să asiste la modul în care diverşi domni îşi taie bucăţi din România, aşa cum au tăiat fier vechi şi fac cu ea ce vor sau fac ce vor cu acele bucăţi din România", a declarat Crin Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor