Negoiţă, în braţe cu copacii: N-am să vă las să îi scoateţi. Să vă ferească Dumnezeu, nu aveţi ce face aici

Robert Negoiţă îmbrăţişând un copac în Bucureşti
Robert Negoiţă îmbrăţişând un copac în Bucureşti

Primarul Sectorului 3 din Capitală, Robert Negoiţă, a postat pe pagina sa de Facebook un nou videoclip în care prezintă copacii plantaţi pe bulevardul I.C. Brătianu din Bucureşti şi îi transmite primarului general Nicuşor Dan să se “ţină departe de zona asta”. În plus, Negoiţă îi spune edilului Capitalei că nu îl va lăsa să scoată copacii respectivi, făcând referire la palmierii pe care i-a plantat în centrul Bucureştiului şi care ulterior au fost înlăturaţi de Nicuşor Dan.

În live-ul său, Negoiţă susţine că Nicuşor Dan că este “deranjat” de copaci şi că nu ştie că aceştia sunt “fiinţe vii” care suferă din cauza poluării aşa cum suferă şi oamenii.

“Un aliniament de copaci frumos, atât de necesar în mijlocul Bucureştiului, unde e foarte cald, mai ales că vine acum vara. Ne face bine puţină umbră, puţină răcoare. Şi aerul e poluat, e multă circulaţie. Avem nevoie de câţi mai mulţi copaci care să absoarbă dioxidul de carbon şi să elibereze oxigenul. Este fix ce avem nevoie în acest oraş. Uitaţi cum arată aliniamentele acestea de aici de pe Brătianu, arată superb. Trebuie văzut pe Google, cum arăta acum 10 ani, era o ruşine că îi mijlocul Bucureştiului. Chiar dacă nu ţine de Primăria Sector 3, că nu e administrat de noi, am intrat noi şi am făcut treaba asta aici. Am venit şi am edificat acest spaţiu verde, cu copaci, cu lavandă, cu aceste piedici încât să descurajăm circulaţia pietonală.

Apropo, domnu' primar general, domnul Nicuşor Dan, ăştia sunt copaci ilegali. Da, ăsta, săracu, e copac ilegal. Nu vreţi domnu' Nicuşor Dan să veniţi să-l daţi afară de aici? Scoateţi-l, că nu vă place verdele, nu vă place frumosul, vă deranjează copacii, va deranjează cei care fac ceva. Dar n-am să vă las. Să vă ferească Dumnezeu, nu aveţi ce face aici. Ţineţi-vă departe de zona asta pentru că am reuşit cu greu să prindem aceşti copaci pentru că e o zonă mult grea, poluată, cu poluare sonoră, cu poluare de toate felurile. Şi, da, copacii, fiind fiinţe vii, o chestie pe care domnul primar general nu o ştie, sunt fiinţe vii şi suferă de poluare la fel ca şi noi oamenii. Şi, da, ne-a fost foarte greu să prindem aceşti copaci aici, dar sunt foarte fericiţi”, spune Negoiţă în videoclip.

Negoiţă se află de ceva timp în mijlocul unui scandal public, după ce, pe 15 mai, palmierii pe care i-a plantat cu două zile înainte la Piaţa Unirii, pe domeniul public al Primăriei Generale, au început să fie scoşi.

“Centrul Capitalei nu e nici Dubai şi nici grădina cu maimuţe a primarului Negoiţă. Robert Negoiţă a făcut lucrări ilegale. Am venit la faţa locului pentru a găsi o soluţie ca să aducem terenul la starea iniţială”, a declarat viceprimarul Capitalei Horia Tomescu.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne