Naţionala României evoluţie satisfăcătoare în partida amicală cu Anglia, chiar dacă a pierdut! Ce a declarat selecţionerul Mirel Rădoi
alte articole
Selecţionata de fotbal a României a înregistrat o nouă înfrângere, a patra consecutivă - [două oficiale (0-1 cu Germania, 2-3 cu Armenia, ambele în preliminariile Cupei Mondiale din 2022), respectiv două amicale (0-2 cu Georgia şi 0-1 cu Anglia)] - , duminică seara, pe Stadionul Riverside din Middlesbrough, acolo unde a întâlnit într-un meci de pregătire echipa similară a Angliei.
Singurul jucător care şi-a trecut numele pe lista marcatorilor a fost Marcus Rashford (68 - penalty), în condiţiile în care gazdele au nimerit în trei rânduri bara porţii şi au ratat şi un penalty. Goalkeeper-ul nostru a ieşit din nou în evidenţă cu o evoluţie admirabilă, opunându-se în mai multe rânduri atacurilor periculoase venite de la echipa adversă.
Anglia, cu Gareth Southgate pe banca tehnică, a câştigat astfel ultimul său meci de verificare dinaintea debutului la EURO 2020, unde va evolua în Grupa D alături de Croaţia, Cehia şi Scotia.
Primul meci va fi pe 13 iunie, pe Wembley, contra vicecampioanei mondiale Croaţia.
"Faţă de partidele cu Armenia şi Georgia cred că România şi-a crescut nivelul. În seara asta aşa am arătat. Ca şi motivaţie era normal, pentru că jucătorii în astfel de meciuri nu mai au nevoie de cineva să le explice ce trebuie făcut. La nivelul ăsta am avut plus. Ce m-a bucurat e că în fiecare moment am reuşit să ieşim din apărare cu o construcţie elaborată. Din păcate nu am reuşit să înscriem. A fost o partidă intensă şi echilibrată. Am avut situaţiile noastre în prima repriză, am încercat să ne facem jocul... din păcate, dacă sunt supărat pe ceva în această seară, sunt pe faptul că ajungem în faţa porţii şi nu marcăm", a declarat selecţionerul Mirel Rădoi, potrivit Pro X.
"E un motiv îmbucurător pentru mine că reuşim să ne creăm atât de multe ocazii cu o naţională foarte puternică precum Anglia. Când ai 2-3 ocazii cu un asemenea adversar cred că trebuie să marchezi cel puţin un gol. Altfel, atunci când le-am dat posibilitatea să joace între linii am văzut de ce aceşti jucători valorează atât. Mă bucur de acest joc pentru că avem pe ce construi în următoarea perioadă din septembrie", a continuat acesta.
În meciul cu Anglia au debutat sub tricolor Adrian Păun şi Tiberiu Căpuşă, acesta din urmă provocând penalty-ul din care Anglia a marcat.
"Nu a fost un debut foarte fericit pentru Căpuşă. La faza aia trebuia să mai aştepte puţin, a plecat prea devreme, dar cred eu că un jucător tânăr poate să înveţe şi din aceste momente. Din păcate, pe final de sezon jucătorii resimt o oboseală foarte mare şi a trebuit să facem aceste schimbări din mers. Nu am avut un număr fix să debutăm jucători. Ne-am dorit ca jucătorii care sunt în formă să fie la echipa naţională. Şi am încercat ca toţi jucătorii care au fost la această acţiune să joace. Avem şi noi limitele noastre, de asta e diferenţa de valoare şi preţurile jucătorilor, dar eu cred că în această seară nici Anglia nu se aştepta să îi punem aşa mari probleme", a menţionat fostul internaţional.
România a jucat ultima dată împotriva Angliei la Euro 2000, când a câştigat cu 3-2, iar ultimul succes al insularilor a fost la Mondialele din '70.
În cele 12 partide directe all-time, România are 3 victorii, britanicii 3, iar 6 întâlniri s-au încheiat la egalitate.
Au evoluat echipele:
Anglia: 1. Sam Johnstone - 2. Ben Godfrey, 6. Ben White, 5. Tyrone Mings, 3. Luke Shaw (12. Kieran Trippier, 75) - 8. James Ward-Prowse (21. Declan Rice, 65), 4. Kalvin Phillips (16. Jordan Henderson, 46), 10. Jack Grealish - 7. Jadon Sancho (19. Jude Bellingham, 66), 9. Dominic Calvert-Lewin (18. Ollie Watkins, 82), 11. Mărcuş Rashford (căpitan; 17. Jesse Lingard, 75). Selecţioner: Gareth Southgate.
Rezerve neutilizate: 13. Jordan Pickford, 22. Aaron Ramsdale, 23. Dean Henderson - 14. Conor Coady, 20. Harry Kane.
România: 1. Florin Niţă - 24. Deian Sorescu (2. Tiberiu Căpuşă, 66), 6. Vlad Chiricheş (căpitan), 5. Ionuţ Nedelcearu (4. Adrian Rus, 84), 22. Mario Camora - 8. Alexandru Cicâldău (20. Constantin Budescu, 80), 18. Răzvan Marin, 23. Nicolae Stanciu - 9. Andrei Ivan, 7. Denis Alibec (14. Ianis Hagi, 66), 17. Adrian Păun (25. Alexandru Băluţă, 80). Selecţioner: Mirel Rădoi.
Rezerve neutilizate: 12. Andrei Vlad, 16. Florin Iacob - 3. Cristian Ganea, 10. Alexandru Maxim, 11. Olimpiu Moruţan, 21. Denis Olaru.
Arbitru: Tiago Bruno Lopes Martins; arbitri asistenţi: André Camos, Pedro Mota; al patrulea oficial: Antonio Nobre (toţi din Portugalia)
Cartonaş galben: Ivan (58).