Willy Sagnol (selecţioner Georgia) - Dacă vrem să avem şanse în campania de calificare pentru Mondial, trebuie să fim mai buni de atât

Naţionala României a pierdut surprinzător în faţa echipei similare a Georgiei, miercuri seara, pe Stadionul 'Ilie Oana' din Ploieşti, într-un meci amical. Tricolorii au cedat cu scorul de 2-1 (0-0) în faţa unei formaţii considerată ca fiind una modestă, şi care nu mai reuşise până acum să ne învingă.
Selecţionerul echipei naţionale a Georgiei, Willy Sagnol.
Selecţionerul echipei naţionale a Georgiei, Willy Sagnol. (Getty Images)

Selecţionata lui Mirel Rădoi a ajuns la a şasea înfrângere din unsprezece partide, după eşecul cu Georgia înregistrat miercuri seara pe Stadionul ''Ilie Oana'' din Ploieşti, scor final 1-2 (0-0).

Oaspeţii au punctat prin Georges Mikautadze (61), respectiv Ghiorghi Aburjania (71). Unicul gol al tricolorilor l-a avut ca autor pe Andrei Ivan.

"Mă bucur că am reuşit să câştigăm astăzi. O victorie aduce întotdeauna încredere jucătorilor. Pentru foarte mulţi jucători să joace în iunie după ce s-a terminat campionatul este dificil. Pentru că a fost un sezon destul de greu. Poate unii ar fi vrut să plece în vacanţă, alţii să fie la plajă. Acum ne gândim la meciul cu Olanda (n.r. - amicalul din 6 iunie). Însă azi am încercat să ne prezentăm cât mai bine", a declarat Sagnol la postul Pro X.

"Am avut şansa să jucăm cu un om în plus. Nu m-a mulţumit prestaţia din prima repriză. Poate e vorba şi despre oboseală, e finalul sezonului. Sunt sigur că putem mai mult de atât, am demonstrat-o cu Spania. Dacă vrem să avem şanse în campania de calificare pentru Mondial, trebuie să fim mai buni de atât.

Nu cred că România a fost slabă, au fost nevoiţi să joace cu un om în minus. Au mulţi jucători buni, m-au impresionat în multe momente. Pot juca rapid. Dar în fotbal nu câştigă mereu echipa cea mai bună. Poate un egal ar fi fost echitabil astăzi.România are o echipă tânără, au fotbalişti în ligile importante. Spre asta tindem şi noi. Cred că sunteţi duri cu echipa voastră, nu a fost rea astăzi. Le urez succes cu Anglia! Din perspectiva mea, au făcut un meci bun. Sunt sigur că jucând aşa vor pune probleme multor echipe." a continuat selecţionerul Georgiei.

Următorul meci test al tricolorilor se va juca pe 5 iunie, contra Angliei, la Middlesbrough.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport