Năsui, semnal de alarmă: Ţineţi-vă bine! Deficitul comercial al României a crescut cu 33.2%

În economie toate se leagă şi încă nu am văzut efectele pe termen lung ale acestor politici dezastruoase promovate de PSD-ALDE, a avertizat deputatul Claudiu Năsui.
Claudiu Nasui (Mihut Savu (Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
13.09.2017

Deficitul comercial al României, adică diferenţa între cât exportăm şi cât importăm, a crescut cu - ţineţi-vă bine - 33.2%, a tras un semnal de alarmă, pe pagina sa de Facebook, deputatul USR Claudiu Năsui, care a arătat că avem, astfel, cel mai mare deficit comercial la 7 luni din 2009 şi până acum: 6.82 miliarde de euro.

"Cam asta se întâmplă când creşti salariile bugetarilor luând bani de la investiţii şi mărind povara fiscală pe economia privată. Redistribuţia are ca efect, pe de o parte, un transfer de resurse de la cei care lucrează în economia privată către cei care lucrează la stat şi, pe de altă parte, un transfer de la investiţii care ar fi avut beneficii pe termen lung, către consum", a precizat Năsui.

Potrivit parlamentarului, producţia internă a crescut dar nu suficient pentru a acoperi creşterea consumului intern. De ce? Deoarece creşterile de salarii nu au fost deloc corelate cu productivitatea şi pentru că producţia este descurajată de creşterile de taxe şi impozite efectuate până acum şi anunţate în viitor.

"Atunci, cum se acoperă restul cererii? Evident din importuri. De unde este finanţat acest deficit comercial? Mai ales din datorie. Datoria publică a României a crescut semnificativ şi toate semnalele ne indică că va mai creşte pentru a finanţa deficitul bugetar. Şi de ce avem deficit bugetar? Pentru că au fost crescute puternic pensiile şi salariile. În economie toate se leagă şi încă nu am văzut efectele pe termen lung ale acestor politici dezastruoase", a subliniat Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor