Năstase: protestul din 24 aprilie din Chişinău trebuie să aibă o finalitate. Usatîi: Oamenii să vină cu cauciucuri

După mai bine de un an de proteste în masă organizate la Chişinău, fără nici un rezultat în favoarea populaţíei, organizatorii evenimentului din 24 aprilie se inspiră din modalităţile de a protesta ale europenilor. Răbdarea oamenilor se sfârşeşte, ei vor o finalitate a protestelor.
Protest masiv în Piaţa Marii Adunări Naţionale
Protest masiv în Piaţa Marii Adunări Naţionale (Epoch Times România)

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi şi-a îndemnat luni susţinătorii să vină cu cauciucuri la protestul din Piaţa Marii Adunări Naţionale, care urmează să aibă loc la 24 aprilie. Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, l-a avertizat pe acesta că ar putea fi tras la răspundere, aducându-i la cunoştinţă că arderea pneurilor dăunează mediului şi sănătăţii.

„Fiecare cetăţean care va aduce cu el o anvelopă va primi între 150 şi 200 de lei. Vă imaginaţi cât de frumos va fi dacă vom aduna în Piaţă 4-5 mii de cauciucuri. Vom avea şi pe ce sta, şi unde ne încălzi în caz de necesitate”, a mărturisit Renato Usatîi pe contul său de Facebook.

Ulterior, ministrul Munteanu i-a comunicat lui Usatîi, tot pe Facebook, că „poluarea aerului atmosferic cu emisii de poluanţi se sancţionează cu amendă între 800-1200 lei pentru persoane fizice şi între 7000-10000 lei pentru persoane juridice cu sau fără privarea, în ambele cazuri, de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 6 luni la un an”.

Totodată, ministrul Mediului i-a cerut primarului de Bălţi să manifeste un comportament protector faţă de natură şi să respecte legislaţia ecologică prin exemplu propriu.

În replică, Usatîi a venit cu un alt îndemn către susţinătorii săi. Acesta le-a sugerat, conform unimedia.md, pe lângă cauciucuri să mai aducă unelte de prelucrat pământul „pentru că ele nu dăunează ecologiei”. „Noi vom fi pregătiţi, lasă-i şi ei să se pregătească, să vedem cum de data asta o să ne oprească. O să aducem pneuri, o să punem în ele pământ şi o să plantăm flori”, a menţionat Usatîi.

Contactat telefonic de reporterul Epoch Times, să comenteze îndemnul lui Renato Usatîi, membrul Platformei Demnitate şi Adevăr, jurnalistul Vasile Năstase a dat drept exemplu protestele care au loc în ţările din Europa. „Uitaţi-vă cum protestează francezii, englezii. Toată lumea protestează. Cu anvelope, fără anvelope, omul vine la protest cu ce poate. Important e ca aceste proteste să nu degenereze, să decurgă fără violenţe”, a punctat Năstase.

„Protestele noastre trebuie să aibă o finalitate. Noi nu mai putem la nesfârşit să aducem oamenii în Piaţă iar bandiţii să chicotească pe după uşi. Vrem o finalitate cum au obţinut islandezii, românii. De această dată la protest vin nişte oameni care vor să scoată ţara din captivitate, care nu mai acceptă o asemenea conducere ilegală, instaurată în mod fraudulos”, a adăugat jurnalistul.

Totodată, i-a sugerat ministrului Mediului să meargă mai bine la Condriţa, reşedinţa preşedintelui Nicolae Timofti, şi să inspecteze tăierea a peste 500 de ari de pădure de pe teritoriul reşedinţei.

„Mai bine acest aşa-zis ministru s-ar duce la Condriţa la reşedinţa lui Timofti. Acolo timp de patru ani de zile s-au cărat şi s-au vândut mii de tone de masă lemnoasă. Sunt peste 500 de ari de pădure care au fost pur si simplu ciopârţite de acolo fără să treacă prin contabilitatea statului. Există probe. Să meargă acolo şi să facă o inspecţie. Iată adevăratele preocupări ale unui ministru”, a conchis Vasile Năstase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe