Narcisa Iorga, propusă de Băsescu pentru un nou mandat la CNA. ACL a boicotat şedinţa comisiilor pentru cultură

Narcisa Iorga, CNA
Narcisa Iorga, CNA (Epoch Times România)

Narcisa Iorga, membru în cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului, a fost propusă pentru un nou mandat de către preşedintele Traian Băsescu, în timp ce Camera Deputaţilor şi Guvernul au înaintat alte propuneri. Şedinţa comisiilor reunite pentru cultură, care trebuia să se ţină în cursul zilei de marţi, nu s-a mai ţinut din lipsă de cvorum pentru că ACL a boicotat lucrările, a acuzat Narcisa Iorga.

"Confirm că am fost propusă pentru un nou mandat de membru CNA, însă nu cred că am vreo şansă. Parlamentarii majoritari nu mă vor vota, invocând finalul de mandat al preşedintelui României, care face propunerea. În fapt, abia aşteaptă să scape de mine. Până mâine, când înţeleg că este posibil să fie şi votul în plenul reunit al Parlamentului, dar despre care eu nu am nicio informaţie oficială, mai e puţin. Vom trăi şi vom vedea! Cum s-a întâmplat în 2008, când Călin Popescu Tăriceanu a propus şi a obţinut două locuri în CNA înainte de vreme, este altă poveste", a precizat Narcisa Iorga.

Narcisa Iorga, o prezenţă incomodă pentru mulţi în cadrul instituţiei, a atras constant atenţia asupra modului în care "majoritatea USL" din CNA, în frunte cu şefa instituţiei, Laura Georgescu, apără Antenele lui Dan Voiculescu şi România TV, televiziunea "de casă" a premierului, discriminând tot ce nu este aservit.

"Şedinţa comisiilor reunite pentru cultură, în care trebuia să fiu audiată astăzi, nu s-a ţinut din lipsă de cvorum: senatorii PDL şi PNL au boicotat lucrările motivând că au fost anunţaţi ieri, prea târziu. Nu se ştie ce va urma, având în vedere că, de luni, Senatul intră în pauză de dezbateri până după alegeri", a scris Narcisa Iorga pe o reţea de socializare.

Senatorii PDL sunt Marius Pascan (vicepresedinte) si Florian Cristian, iar ai PNL sunt Sorin Rosca Stanescu, Tudor Barbu, Varujan Vosganian si Mihaela Popa. Mai era nevoie de doi senatori pentru cvorum.

Narcisa Iorga a fost propusă membru în CNA de Traian Băsescu, Guvernul i-a propus pe Christian Mititelu şi Radu Călin Cristea, în timp ce Camera Deputaţilor a propus-o pe Cristina Trepcea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne