Musk agită din nou apele pe Twitter: Ţările nu ar trebui să îşi cedeze autoritatea către OMS / Ce răspunde Tedros

Elon Musk (captura video)
Andrei Popescu
24.03.2023

Directorul general al Twitter, Elon Musk, a declarat joi, într-o postare, că ţările nu ar trebui să "cedeze autoritatea" Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Reacţia şefului OMS a venit imediat, respingând remarcile miliardarului american.

"Ţările nu ar trebui să îşi cedeze autoritatea către OMS", a scris Musk, al cărui cont de Twitter are peste 132 de milioane de urmăritori, ca răspuns la o înregistrare video în care senatorul australian de dreapta Malcolm Roberts critică organizaţia.

"Ţările nu cedează suveranitatea către @OMS", a răspuns directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus pe Twitter. "Acordul Pandemic nu va schimba acest lucru. Acordul va ajuta ţările să se protejeze mai bine împotriva pandemiilor", a adăugat şeful OMS, care a fost, mai mulţi ani, lider de rang înalt al unui partid marxist violent din Etiopia.

În comentarii separate la conferinţa săptămânală de presă a OMS, organizată joi, Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că afirmaţia potrivit căreia tratatul privind pandemiile va determina ţările să renunţe la putere în favoarea OMS este "pur şi simplu falsă" şi "fake news", relatează Reuters.

"Dacă vreun politician sau om de afaceri, sau oricine este confuz în legătură cu ceea ce este şi nu este Acordul Pandemic, am fi mai mult decât bucuroşi să discutăm şi să explicăm", a susţinut Tedros, într-o aparentă referire la comentariile lui Musk.

De când COVID-19 a apărut pentru prima dată, în urmă cu mai bine de trei ani, Organizaţia Mondială a Sănătăţii s-a plâns de o "infodemie" de dezinformare în jurul pandemiei.

Uneori, agenţia ONU a fost ţinta directă a unor astfel de atacuri, unii comentatori acuzând-o că încearcă să confişte politica de sănătate de la guverne, mai ales de când au început negocierile internaţionale între statele membre cu privire la un nou tratat privind pandemiile.

OMS este formată din 194 de state membre, care iau decizii majore privind politicile şi bugetele sale de sănătate prin intermediul unei adunări anuale la care participă guvernele membre.

De la înfiinţarea sa, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a asumat rolul de entitate consultativă în domeniul sănătăţii la nivel internaţional. Începând cu 2005, OMS a instituit Regulamentul Sanitar Internaţional (RSI) ca principal instrument de conformitate pentru a se asigura că urgenţele de sănătate publică vor fi tratate rapid. Pandemia COVID ilustrează perfect cât de puternică este deja OMS.

Cu toate acestea, la sfârşitul anului 2022 a fost publicat un nou set de amendamente (pdf) propus de statele membre ale OMS, care încearcă să sporească puterea OMS sub masca RSI. Acest lucru, în plus faţă de o nouă propunere de Organism Interguvernamental de Negociere (INB) (pdf) şi de adăugarea unei clauze de prevenire, pregătire şi răspuns la pandemii (pdf) în INB, ridică mai multe semnale de alarmă cu privire la schimbarea de paradigmă pe care OMS o întreprinde, de la rolul de organism consultativ internaţional în domeniul sănătăţii la cel de a deveni un regim global care acţionează în numele sănătăţii.

În timpul pandemiei, au fost instituite mai multe sisteme de certificate de sănătate în unele părţi din America de Nord, Europa şi alte ţări, însă niciunul nu a fost atât de răspândit şi de puternic aplicat ca sistemul de sănătate cu coduri QR din China. Pe parcursul celor trei ani de măsuri extreme de zero-COVID din China, culoarea unui cod de pe telefon a decis dacă aveai voie să părăseşti incinta comunităţii, să mănânci în restaurante sau chiar să fii internată într-un spital pentru a naşte.

Sistemul de coduri QR a fost în măsură să vă urmărească mişcările şi a folosit un algoritm pentru a determina dacă eraţi considerat ca fiind în pericol de a fi infectat. Dacă exista acest risc, codul tău devenea galben şi autorităţile te trimiteau într-o tabără de carantină pe cheltuiala ta. Acest sistem de coduri QR a fost, de asemenea, ataşat la contul bancar personal, astfel încât carantina obligatorie într-un hotel să poată fi plătită înainte de a ajunge.

Implementate de un regim care nu prea ţine cont de drepturile omului, codurile ar fi devenit galbene sau chiar roşii (indicând infecţia) pentru cetăţenii care se plângeau de măsurile stricte împotriva pandemiei. Un astfel de sistem invaziv are un potenţial imens de suprimare a vieţii private şi a autodeterminării, forţând locuitorii să trăiască sub un regim orwellian.

Scopul de suprafaţă al sistemului de certificate de sănătate este unul binevoitor, dar ar putea fi un instrument convenabil pentru a conduce la crearea unui guvern global. Ar putea fi o componentă integrală în realizarea unei agende globaliste fără a necesita suportul maselor.

Certificatele de sănătate nu sunt singurele lucruri pe care OMS doreşte să le întroducă în programul guvernului mondial. Agenţia solicită, de asemenea, un Organism Internaţional de Negociere (INB), având incluse în atribuţiile sale competenţe de prevenire, pregătire şi răspuns la pandemii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor