Munca fizică reduce riscul deceselor. Câteva metode simple

Menaj, muncă casnică
Menaj, muncă casnică (Pixabay)

Activitatea fizică are un rol esenţial în menţinerea unui stil de viaţă sănătos. În zilele noastre, suntem tentaţi spre confort având la dispoziţie automobilul, liftul, cărucioare pentru cumpărături şi în puţinul timp liber facem mai puţină mişcare fizică, deşi ar fi benefică pentru organismul nostru. Mişcarea este probabil una dintre cele mai eficiente căi de a combate stresul.

Câteva metode simple au un rol esenţial asupra creierului nostru, acesta fiind solicitat într-o măsură mai mică sau mai mare: mersul pe jos, alergatul sau plimbatul cu bicicleta. Mai mult, o gândire pozitivă în timpul exerciţiilor ajută la crearea unor noi conexiuni în creier, precum şi la creşterea puterii de concentrare.

Activităţi precum curăţenia, gătitul, grădinăritul reprezintă peste 55% din activitatea zilnică a persoanelor în vârstă.

Dacă vă ocupaţi de grădină, veţi descoperi cât de uşor este să uitaţi de probleme, să vă relaxaţi după o zi de muncă, să scăpaţi de griji şi să ieşiţi din rutina zilnică.

Îngrijirea plantelor, faptul că le udaţi şi le curăţaţi cu drag, vă ajută să vă detaşaţi de probleme, să creaţi un mediu plăcut şi armonios, bucurându-vă de toate beneficiile pe care le aduc locuinţei.

Menajul pe care unii îl consideră a fi ceva greu de îndeplinit, mai ales dacă este vorba de o familie mai numeroasă, poate înlocui antrenamentele la sală şi ajută la menţinerea formei fizice.

Un studiu realizat de experţi de la Universitatea din California a constatat că dacă o persoană face zilnic sarcinile de uz casnic, acest lucru o ajută să aibă o stare de sănătate mai bună. Potrivit cercetătorilor, la femeile de peste 65 de ani, care fac în mod regulat curăţenie în casă sau practică grădinăritul, riscul de deces se diminuează.

Cercetătorii au ajuns la aceste concluzii după ce au monitorizat 6.000 de femei cu vârste între 65 şi 99 de ani, timp de 4 ani şi jumătate. Activitatea participantelor a fost măsurată cu ajutorul senzorilor de mişcare portabili. Rezultatele au arătat că 30 de minute de activitate fizică uşoară în fiecare zi reduc riscul de deces cu 12%. O jumătate de oră de mers cu bicileta sau mersul pe jos reduc riscul cu 39%, potrivit www.blitz.bg

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură