Moscova introduce noi restricţii anti-COVID, după explozia numărului de infectări

Cupolele aurite ale catedralelor Kremlinului întâmpină turiştii din Moscova. (KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP / Getty Images)
A.P.
20.10.2021

Autorităţile din Moscova au anunţat, marţi, introducerea unor noi restricţii împotriva COVID-19, începând din 25 octombrie, după ce numărul de infectări a explodat în Rusia.

Autorităţile au ordonat vaccinarea obligatorie a 80% dintre angajaţii serviciilor publice, faţă de 60% în prezent, până la 1 ianuarie 2022.

Guvernul local ia în considerare regimul de telemuncă pentru 30% dintre salariaţii întreprinderilor, iar persoanele peste 60 de ani, cu anumite excepţii, vor trebui să rămână în case patru luni, începând cu 25 octombrie şi până la 25 februarie anul viitor, potrivit Reuters.

Rusia a înregistrat, luni, un nou record de infectări cu virusul Wuhan în ultimele 24 de ore, pentru a cincea zi consecutiv.

Potrivit bilanţului oficial al Guvernului, au fost înregistrate peste 34 de mii de infectări, un nou record de la începutul pandemiei. Luni, Rusia a raportat 998 de decese asociate cu boala COVID-19, produsă de virusul Wuhan.

Sâmbătă, Rusia a depăşit pentru prima dată pragul simbolic de 1.000 de decese din cauza COVID-19 într-o singură zi, raportând 1.002 victime, ajungând pe primul loc în Europa în privinţa numărului deceselor.

Până în prezent, Rusia a vaccinat complet doar 32% din populaţie, rezultatele slabe obţinute în programul de inoculare fiind motivate de neîncrederea ruşilor în vaccinuri.

Autorităţile de la Kremlin au refuzat să decreteze un lockdown la scara naţională şi au afirmat în repetate rânduri că nu vor impune vaccinarea cu forţa.

De la începutul pandemiei, Rusia a raportat oficial 224.310 de decese asociate COVID-19, cel mai mare număr de morţi datorate virusului Wuhan din Europa. Cu toate acestea, institutul de statistică Rosstat, care foloseşte o definiţie mai largă a deceselor asociate infecţiilor cu virusul Wuhan, afirmă că numărul deceselor a depăşit în realitate pragul de 400.000.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor