Monica Iacob Ridzi a revenit la guvernare

Monica Iacob Ridzi.
Monica Iacob Ridzi. (ridzi.ro)

Deputatul Monica Iacob Ridzi, condamnată în primă instanţă la 5 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, a revenit în tabăra puterii, intrând în partidul lui Gabriel Oprea, UNPR, aflat la guvernare, scrie Hotnews.ro

Ridzi a decis să plece din PPDD şi să intre în organizaţia judeţeană a UNPR din Hunedoara, condusă de Haralambie Vochiţoiu, şi el venit tot de la PPDD. Acesta din urmă este de părere că Monica Ridzi va avea o contribuţie pozitivă, în condiţiile în care a venit împreună cu soţul, Tiberiu Iacob Ridzi, primar al Petroşaniului, ales din partea PDL.

"A venit şi cu soţul dânsei, domnul Tiberiu Iacob Ridzi, care este primar şi care a câştigat de 3 ori alegerile acolo. În concluzie, ei, ca şi cuplu, aduc un plus electoral", a declarat Vochiţoiu pentru publicaţia citată.

În ceea ce priveşte condamnarea Monicăi Ridzi în prima instanţă de către Curtea Supremă, preşedintele UNPR Hunedoara a precizat că preferă să nu comentează deciziile justiţiei.

"Doamna Ridzi a fost validată de vreo 3 ori de electorat, ca europarlamentar şi parlamentar. Ultima dată, a obţinut 43% în colegiul dânsei, a fost cel mai mare scor obţinut de un deputat al PPDD", a explicat senatorul UNPR.

Deputata Monica Iacob Ridzi va activa în grupul parlamentar al PSD. Primirea acesteia în organizaţia UNPR din Hunedoara a fost decisă direct de la Bucureşti, unul din principalele motive fiind aducerea primarului Petroşaniului în partid, ca suport pentru campania electorală prezidenţială, au declarat surse din UNPR pentru hotnews.

"Decizia s-a luat sus, de la centru, iar ordinul a fost executat, pentru că e stare de război. Monica Ridzi va fi că o cometă în UNPR, va avea un drum scurt, dar un câştig este primarul Tiberiu Iacob Ridzi. Important este ca Victor Ponta să câştige alegerile şi să ajungă preşedinte", a declarat un şef din UNPR, sub protecţia anonimatului.

Fostul ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi a fost condamnată, în ianuarie 2014, de Instanţa Supremă la cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, în dosarul manifestărilor organizate în 2009 de Ziua Naţională a Tineretului. Decizia nu este însă definitivă.

Magistraţii Curţii Supreme au explicat, în cadrul motivării deciziei de condamnare, că faptele acesteia au fost de o "gravitate extremă", în contextul în care a angrenat persoane în tentativa sa de a şterge urmele informatice ale infracţiunilor de corupţie comise.