Moldova va beneficia de încă 100 de microbuze şcolare din partea României

La sfârşitul acestui an, Moldova urmează să primească 100 de microbuze şcolare din partea României. Donaţia face parte dintr-un ajutor nerambursabil şi va facilita transportului elevilor din raioanele îndepărtate ale ţării.
Chei pentru microbuze şcolare achiziţionate de MDRAP oferite de guvern
Chei pentru microbuze şcolare achiziţionate de MDRAP oferite de guvern (Epoch Times România)

România urmează să doneze 100 de microbuze şcolare destinate transportului elevilor din Republica Moldova, informează Ministerul Educaţiei de la Chişinău.

Noile microbuze ar urma sa ajungă la Chişinău până la sfârşitul acestui an şi vor fi repartizate în funcţie de necesităţile la nivel raional, în mod prioritar şcolilor de circumscripţie, potrivit serviciului de presă al Ministerului Educaţiei citat de radiochisinau.md .

Totodată, alte trei milioane de euro vor fi oferite Moldovei din partea guvernului român pentru renovarea grădiniţelor.

Microbuzele fac parte dintr-un ajutor financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro, oferit de către autorităţile române. Acest acord a fost semnat în anul 2010, bani din care deja au fost renovate zeci de grădiniţe de pe întreg teritoriul Moldovei.

Nu este pentru prima dată când Republica Moldova primeşte ajutor în acest sector din partea României. În anul 2014, Guvernul României a mai donat 100 de microbuze şcolare, trei autobuze pentru teatre şi 35 de automobile pentru instituţiile publice.

Noul ambasador român delegat recent la Chişinău, Andrei Ioniţă, a reiterat sprijinul României pentru Moldova în sectorul educaţional. Potrivit acestuia, unele proiecte de asistenţă nerambursabilă în Republica Moldova vor continua şi pe durata mandatului său la Chişinău. Printre acestea se numără bursele şcolare oferite elevilor şi studenţilor, programele de renovare a şcolilor şi grădiniţelor şi proiectul microbuzelor şcolare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe