Mobilă de grădină din paleţi de lemn. Idei ieftine pentru o grădină de vis

Canapele şi fotolii din paleţi
Canapele şi fotolii din paleţi (Facebook)

Poate nu v-aţi imaginat până acum, dar paleţii vechi din lemn pot fi transformaţi într-o sumedenie de decoraţiuni şi piese de mobilier cu care vă puteţi înfrumuseţa casa şi grădina.

Desigur că imaginea care ne vine în minte în momentul în care vorbim de paleţi de lemn, este asociată cu orice, mai puţin cu o piesă de mobilier veselă sau atipică. Cu toţii ştim că paleţii sunt folosiţi pentru transportul de marfă şi că pot susţine greutăţi de câteva sute de kilograme. Cine s-ar fi gândit însă că pot fi transformaţi cu uşurinţă în piese de mobilier? Dar aflaţi că aceştia pot fi transformaţi în mese, scaune, canapele, bănci, diverse decoraţiuni de grădină, balansoare, lăzi de nisip pentru copii şi soluţii de depozitare foarte frumoase.

Este de înţeles că preţurile sunt de până la 10 ori mai mici decât în cazul achiziţionării mobilei de grădină clasice. Un palet poate costa între 5 şi 20 de lei, în funcţie de gradul de uzură.

Dacă vă întrebaţi de unde să procuraţi paleţii, îi puteţi găsi la marginea oraşului, acolo unde de obicei sunt şi multe depozite. Trebuie să aveţi grijă la dimensiunile lor, să-i luaţi pe toţi la fel, să nu vă treziţi că va trebui să tăiaţi din ei prea mult.

Singuri sau apelând la designeri pricepuţi, puteţi realiza un mobilier cu totul special folosind acest material reciclabil, europaleţii. Datorită structurii lor, sunt uşor de îmbinat şi pot fi combinaţi în nenumărate moduri, obţinând un mobilier din europaleţi original ce îi va uimi pe vizitatorii grădinii dumneavoastră.

Mobilă de grădină din paleţi. Canapele şi fotolii (foto 1, 2)

Pentru foişorul din grădină, terasă sau chiar balcon puteţi fabrica fotolii sau canapele. În funcţie de decorul şi designul dorit se folosesc saltele şi perne în diferite culori şi mărimi, iar dimensiunile paleţilor se ajustează pentru a obţine funcţionalitatea dorită.

Canapelele astfel realizate sunt comode, moderne, funcţionale, în culori vesele şi personalizează excelent spaţiul dvs.

Mobilă de grădină din paleţi. Bar şi scaune de bar (foto 3)

Pentru clipe de relaxare în grădina dumneavoastră alături de prieteni, savurând cocktail-uri răcoritoare în zilele de vară, puteţi construi un bar din paleţi.

Mobilă de grădină din paleţi. Balansoar (foto 4,5)

Balansoarul din paleţi are un farmec cu totul aparte. Nu se face greu şi cu siguranţa cei care vor veni în vizită la dvs. se vor legăna cu mare plăcere. În plus, nu costă deloc mult fabricarea lui.

Mobilă de grădină din paleţi. Pat suspendat (foto 6)

Temperaturile calde, cerul albastru-luminos şi zilele cu soare sunt lucrurile care vă atrag să petreceţi cât mai mult timp afară. Şi dacă vă doriţi un loc unde să leneviţi sau pur si simplu să staţi să citiţi o carte, un pat suspendat este tot ce vă trebuie.

Mobilă de grădină din paleţi. Mobilier terasă (foto 7,8)

Din câţiva paleţi puteţi da un aer cu totul nou unei mici terase. Cum se vede şi în imagine se pot face canapele drăguţe (înguste dacă spaţiul nu este prea mare), dar şi o măsuţă modernă, joasă. Clipele de relaxare, savurând o cafea sau un ceai dimineaţa vă vor încărca pozitiv pentru toată ziua.

Mobilă de grădină din paleţi. Şezlong (foto 9)

Dacă vreţi ceva cu adevărat natural, atunci puteţi aşeza câţiva paleţi, puneţi nişte perne moi peste ei şi apoi şezlongul vă aşteaptă să vă daţi cu cremă de soare, să vă puneţi ochelarii de soare şi să vă bronzaţi.

Mobilă de grădină din paleţi. Dulăpior pentru uneltele de grădinărit (foto 10)

Pentru pasionaţii de grădinărit, un mic dulap care în care să-şi ţină în ordine uneltele de grădinărit se poate construi foarte ieftin din paleţi.

Mobilă de grădină din paleţi. Pat pentru animale de companie (foto 11)

Şi pentru că în orice casă un companion blănos nu trebuie să lipsească, acesta se poate relaxa în grădină sau pe terasa casei într-un loc special amenajat pentru el.

Mobilă de grădină din paleţi. Suport pentru pantofi (foto 12)

Şi pentru a evita să intraţi cu încălţămintea de stradă în casă, puteţi confecţiona rapid şi uşor din paleţi un suport pentru pantofi.

Imaginaţi-vă că mobila de grădină din paleţi de lemn nu este altceva decât o construcţie din „piese de lego”, pe care le puteţi îmbina cum vreţi. Daţi frâu liber imaginaţiei şi folosiţi orice culoare doriţi sau păstraţi culoarea naturală a lemnului, astfel încât să se potrivească perfect în designul grădinii dumneavoastră.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.