Cele mai frumoase plaje din Thassos

Cele mai frumoase plaje din Thassos
Cele mai frumoase plaje din Thassos (Facebook)

Grecia rămâne una dintre cele mai căutate destinaţii pentru românii care pleacă din ţară pentru vacanţa de vară. Insula Thassos, denumită şi „Insula de smarald”, oferă turiştilor un sejur relaxant, dar în acelaşi timp plin de activităţi, în special dacă se hotărăsc să străbată această insulă cu maşina. Astfel, posibilitatea de a vedea şi face cât mai mult în timpul pe care îl au turiştii la dispoziţie creşte cu fiecare kilometru străbătut.

Ceea ce se poate vedea şi face în Thassos se datorează atât reliefului cât şi faptului că locuitorii insulei păstrează aspectul original, tradiţional şi natural al acesteia, viaţa de noapte şi petrecerile fiind mai puţin abundente decât pe alte insule. Dar asta nu înseamnă că ele sunt inexistente, ci doar că diferă.

Thassos rivalizează cu insula Corfu în privinţa vegetaţiei, aceste două insule ale Greciei fiind cele mai împădurite bucăţi de pământ din cele câteva zeci ale Eladei. Îmbinarea dintre munte şi mare este fabuloasă, peisajele unice pe care le oferă insula Thassos "taie" răsuflarea turiştilor, aceasta fiind, de altfel, una dintre destinaţiile de vacanţă preferate de români.

Thassos este cea mai nordică insulă a Greciei, aflată în Marea Egee, la doar opt kilometri de partea continentală şi din România se ajunge relativ uşor, după zece ore de condus. Transferul pe insulă se face din oraşul grecesc Keramoti, cu feribotul, către capitala Thassos Town (Limenas), iar drumul durează în jur de 40 de minute.

Cele mai frumoase plaje din Thassos. Plaja Golden Beach

Este una dintre cele mai populare şi aglomerate plaje de pe insulă, datorită apropierii sale de Limenas, capitala insulei, dar şi a frumuseţii naturale care o înconjoară. O combinaţie de nisip auriu, vegetaţie luxuriantă şi o infrastuctură excelentă, Golden Beach este recomandată familiilor cu copii care îşi aleg o vacanţa în Thassos şi datorită intrării line care se face în apele Mării Egee. De-a lungul coastei veţi descoperi taverne, baruri şi unităţi de cazare, dar şi centre de sporturi nautice.

Dintre hotelurile amplasate de-a lungul plajei Golden Beach, site-ul insulegrecia.ro vă recomandă:

Hotelul Alexandra Golden Thassos Boutigue 5*, unul dintre hotelurile de lux de pe insula Thassos caracterizat printr-o combinaţie perfectă între confort şi eleganţă. Amestecul de culori, albastrul mării şi facilităţile moderne ale hotelului se integrează perfect în cadrul natural, conferindu-i acestuia destinaţia ideală pentru petrecerea unui sejur în Thassos.

Hotel Enavlion 3*, construit sub formă de amfiteatru, oferă oaspeţilor săi o panoramă splendidă către marea Egee şi spre plaja de nisip auriu. Tripadviosor a acordat cel mai bun rating hotelului Enavlion din categoria hotelurilor de 3 stele din Golden Beach.

Hotel Ioannis 3*, situat la aproximativ 150 de metri de plajă, către zona de nord a staţiunii, la 10 kilometri de capitala Limenas. Dispunând de piscină exterioară cu umbrele şi şezlonguri, bar la piscină, restaurant, internet WI-FI(gratuit), sală de fitness, loc de joacă pentru copii, hotelul Ioannis 3* este recomandat familiilor cu copii, raportul preţ /calitate fiind unul de excepţie.

2. Cele mai frumoase plaje din Thassos. Plaja Trypiti Beach

Nisip alb, stânci albe înconjurate de peisaje pline de verdeaţă. Aceasta ar fi , în câteva cuvinte descrierea pentru frumoasa plajă cu nisip alb, situată în partea de sud-vest a insulei Thassos. Stâncile albe sunt acoperite cu vegetaţie luxuriantă, creând astfel contraste intense, de verde, alb, albastru. Plaja Trypiti formată într-un bazin natural, “ascunde” şi o peştera cu ieşire directă la mare.

Hoteluri recomandate în Trypiti:

Hotel Blue Dream Palace 4*, situat la 10 metri de plaja Trypiti şi 2 kilometri distanţă de Limenaria, a doua localitate ca mărime din insula Thassos. Hotelul dispune de restaurant şi bar pe plajă, piscină exterioară pentru adulţi, piscină exterioară pentru copii, centru SPA, teren de tenis, internet WI-FI, şezlonguri şi umbrele pe plajă (contra-cost).

Trypiti Bungalows 3*, hotel situat lângă oraşul Limenaria, pe coasta sud vestică a insulei Thassos, la 200 de metri de plaja Trypiti.

Complexul de bungalouri Trypiti este o adevărată oază de linişte şi relaxare, punând la dispoziţia oaspeţilor săi o serie de facilităţi, precum un restaurant, o piscină exterioară, barul de la piscină, internet WI-FI la recepţie, loc de joacă pentru copii, teren de tenis, teren de volei şi parcare.

3. Cele mai frumoase plaje din Thassos. Plaja Paradise Beach

Sau paradisul de pe insula Thassos. O plajă de paradis, aşa cum sugerează şi numele, este o frumoasă plajă de nisip, cu ape de azur, puţin adânci în partea de est a insulei. Frumuseţea plajei este unică, asemănându-se cu o coastă exotică, cu nisip aproape alb, străjuită de o pădure superbă. Paradise Beach este locul ideal pentru windsurfing, atunci când este vânt.

4. Cele mai frumoase plaje din Thassos. Plaja Rachonis Beach

O staţiune fermecătoare în curs de dezvoltare, situată în partea de nord a insulei Thassos, pe o coastă îngustă de nisip, amenajată cu câteva şezlonguri şi umbrele, mica pădure de pini care se află ]n apropiere creând o ambianţă naturală.

Locul a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani, aici construindu-se câteva taverne şi cafenele.

Cele mai frumoase plaje din Thassos. Plaja Pefkari

Frumoasa plajă de nisip Pefkari este situată foarte aproape de plaja Potos, fiind recomandată pentru cei care doresc să practice sporturile nautice. Amenajată cu şezlonguri şi umbrele de soare, plaja Pefkari oferă turiştilor şi alte opţiuni de relaxare la una dintre tavernele sau în barurile din apropiere.

Hotelul Moonbeam 3*, amplasat la aproximativ 500 m de plajă, într-o livadă de măslini, poate fi una dintre opţiunile dumneavoastră de cazare pentru această parte a insulei. Zona liniştită în care este situat hotelul , dar şi facilităţile sale oferite oaspeţilor, crează o atmosferă romantică, iar vederea spre Muntele Athos este magnifică.

Un alt hotel recomandat este Beach Hotel Kapahi 2* , situat chiar pe malul mării, în satul Pefkari. Jumătate dintre camerele hotelului au vedere spre mare, iar cealaltă jumătate spre grădină. Cafe-barul şi restaurantul hotelului se află chiar pe plajă.

Cele mai frumoase plaje din Thassos. Plaja de Marmură

Este păcat să ajungeţi în Thassos şi să nu vedeţi Plaja de Marmură sau Marble Beach. Este o plajă magnifică, acoperită cu pietricele rotunde din marmură şi cu o mare de un albastru ireal. Pietricelele de marmură de pe plajă provin de la cariera de marmură din apropiere.

Deosebită pentru “vânătorii” de răsărituri de soare şi iubitorii de snorkeling. Pietricelele din marmură menţin o temperatură plăcută plajei chiar şi în perioadele fierbinţi ale verii. Muzica este bună iar atmosfera prietenoasă şi tinerească.

Mai trebuie menţionat faptul că marea este foarte curată, sărată şi cu intrare destul de adâncă.

Cele mai frumoase plaje din Thassos. Skala Potamis

O staţiune fermecătoare amplasată pe o coastă frumoasă, Skala Potamis este situată la aproximativ 10 kilometri sud de Limenas. Este ideală pentru sporturile pe plajă, cum ar fi volei sau fotbal. Plaja este amenajată cu şezlonguri şi umbrele de soare, dispunând, de asemenea , de foarte multe posibilităţi de cazare şi de servirea mesei în restaurantele şi tavernele ce se găsesc de-a lungul coastei.

Hotelul Nataşa 3*, situat la aproximativ 800 m de plajă, într-o zonă liniştită oferă unele dintre cele mai bune condiţii de cazare în cele 13 camere duble şi 20 de triple.

Distanţa cam mare faţă de plajă este compensată cu facilităţile oferite de hotel prin piscinele exterioare pentru adulţi şi copii, restaurant, salon de mic dejun, cafenea, snack-bar, bar la piscină, internet şi parcare.

Dintre vile, sunt recomandate Vila Kladis club Holidays 3*, situată la 150 m de plajă, lângă golful Skala Potamia, aproape de staţiunea Golden Beach.

Locuri de vizitat în Thassos

Pentru cei care preferă să şi viziteze nu doar să facă plajă, oraşele din Thassos sunt adevărate bijuterii istorice şi spirituale, capitala cu acelaşi nume fiind unul dintre cele mai vizitate locuri din insulă. Având Agora antică drept principal obiectiv turistic, Oraşul Thassos dezvăluie turiştilor şi viaţa locuitorilor din insula antică prin Muzeul de Arheologie de aici. Vizitarea a ceea ce odinioară au fost templele zeului Pan – templu aflat într-o grotă, loc unde se şi credea că trăia acest zeu cu copite de ţap ce cânta la nai – şi templul zeiţei Atena vă vor duce înapoi în timpul mitologic şi magic al celor care au contribuit la crearea culturii greceşti.

Relieful muntos al insulei oferă şi posibilitatea unor plimbări pe cărări umbrite de pini, în timp ce vă puteţi gândi la spiritualitatea grecească atât de bine conturată în Grecia, prin mănăstirile existente în orice loc al acestei ţări.

Localităţi precum Potos, Limenas (Oraşul Thassos) sau Limenaria sunt nu numai frumoase localităţi istorice, dar au devenit şi importante din punct de vedere turistic. Tocmai din acest motiv aici vă puteţi bucura de o viaţă de noapte mai activă decât în restul insulei. Cu toate acestea, farmecul natural al insulei nu este cu nimic întrerupt de aceste activităţi moderne, insula Thassos fiind printre puţinele din Grecia care şi-a păstrat naturaleţea.

Cele câteva plaje din Thassos sunt doar o mică parte din cele recomandate. Există însă multe altele care merită vizitate, atât pentru frumuseţea lor, dar şi pentru sălbăticia locurilor în care sunt amplasate. Există de asemenea câteva golfuri mici, în special pe coasta de vest, care, prin frumuseţea lor unică vă vor încânta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.