Miting de susţinere a Unirii Basarabiei cu România în pragul şedinţei comune a guvernelor la Iaşi
Sâmbătă, 3 martie 2012, va avea loc şedinţa comună a guvernelor din R. Moldova şi România, la Iaşi, oraşul Unirii. Cu această ocazie Organizaţia Noua Dreaptă va desfăşura un miting de susţinere a unirii, începând cu ora 10:00 în faţa Universităţii Al. I. Cuza. Unirea celor două maluri ale Prutului se va realiza dacă societatea civilă va face presiune asupra politicienilor români. Organizatorii aşteaptă în număr cât mai mare de susţinători pentru a milita împreună pentru reîntregirea neamului românesc.
E momentul să se pună în comun o mană de ajutor pentru a împlini visul dintotdeauna al românilor. Trebuie zdrobită nedreptatea istorică ce apasă. Trebuie să existe pe lumea aceasta o singură Românie, mare, demnă şi care să includă în componenţa ei pe toţi românii.
Se aşteaptă ca sâmbătă în număr cât mai mare să se facă un pas spre schimbarea istoriei. Noua Dreaptă îşi doreşte să amintească tuturor că Basarabia e România şi să arate fraţilor de peste Prut că nu sunt singuri şi ca la fel de mult ca şi ei îşi doresc UNIREA care speră că va veni cât de curând!
Un pas sigur spre dorinţa multor români de pe ambele maluri ale Prutului este şi faptul că raioanele Sângerei şi Râşcani s-au înfrăţit cu judeţul Suceava.
Raioanele Râşcani şi Sângerei au stabilit relaţii de colaborare cu judeţul Suceava, la iniţiativa Consulatului General Român la Bălţi, fapt care va intensifica colaborarea în cadrul Euroregiunii "Prutul de Sus".
Cooperarea va consta în schimburi de informaţii şi de experienţă, realizarea de proiecte sau programe comune, în următoarele domenii: administraţie publică locală, urbanism, mediu, economie, comerţ, educaţie, turism, cultură şi sport.
Trebuie zdrobită nedreptatea istorică ce apasă. Trebuie să existe pe lumea aceasta o singură Românie, mare, demnă şi care să includă în componenţa ei pe toţi românii.
"Am convingerea că eforturile concentrate în acest sens vor fi benefice, relaţiile de colaborare dintre instituţiile noastre se vor dezvolta, contribuind la realizarea a numeroase proiecte în beneficiul locuitorilor din cele două regiuni", a declarat Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.
Totodată, preşedinte Consiliului Judeţean Suceava a mai precizat că în cadrul relaţiilor dintre România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene şi Republica Moldova a apărut o nouă abordare, bazată pe Politica Europeană de Vecinătate. "Se poate spune că Politica Europeană de Vecinătate urmăreşte transformarea noţiunii de graniţă într-un spaţiu al cooperării şi al legăturilor politice, economice şi sociale", a conchis Gheorghe Flutur.
Menţionăm că după 2009, relaţiile dintre România şi Republica Moldova sunt în continuă apropiere, atât pe plan economic, cât şi social şi cultural. Mai multe localităţi de pe ambele maluri ale Prutului au semnat acorduri de colaborare, desfăşurând proiecte în comun.
Sâmbătă, 3 martie, la Iaşi, va avea loc şedinţa comună a guvernelor României şi Republicii Moldova.