Mircea Toader a demisionat din funcţia de lider de grup PDL
alte articole
Surse din interiorul PDL au precizat că Mircea Toader a demisionat din funcţia de lider de grup al PDL la Camera Deputaţilor, informează pesurse.ro. Acelaşi gest l-ar fi făcut şi Cristian Rădulescu, liderul de grup de la Senat.
Demisia lui Mircea Toader vine după ce conducerea PDL l-a acuzat că ar fi fost în cârdăşie cu cei de la USL pentru modificările aduse Codului Penal, prin care parlamentarilor li s-a acordat super-imunitate în faţa legii iar baronii locali au căpătat dreptul de încheia contracte pe bani publici cu membrii familiilor lor.
Primele acuzaţii la adresa lui Mircea Toader au fost lansate de premierul Ponta care a afirmat că PDL-istul ar fi participat la întâlnirea nocturnă de luni seară, în care s-a decis modificarea Codului Penal.
Toader s-a arătat revoltat de aceste acuze şi a dat, vineri, un comunicat public prin care informa că îl va da în judecată pe Premier:
"Nu am participat la nicio întâlnire formală, informală sau negociere, cu niciunul dintre liderii USL, aşa cum minte Victor Viorel Ponta, dorind să mă compromită, atât pe mine personal, cât şi opoziţia în ansamblu. Domnul Ponta minte cu cea mai mare neruşinare! Ordinea de zi a plenului se stabileşte la nivelul Comitetului Liderilor de grup şi se aprobă de către Biroul Permanent", a declarat Toader.
O zi mai târziu, hotnews.ro a publicat un reportaj din care reiese că în "marţea neagră", respectiv ziua când în Camera Deputaţilor au fost votate modificările Codului Penal şi Legea Minelor (respinsă ca urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi), în biroul lui Valeriu Zgonea, s-a organizat o "celulă de criză" marţi, în jurul orei 14:00, iar la respectiva sedinţă de taină a participat şi deputatul PDL Mircea Toader.
Întrunirea a avut loc după ce s-a declanşat scandalul public pe legea amnistiei, aflată pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, alături de Legea Minelor şi modificările Codului Penal.
La întâlnire au luat parte liderii grupurilor parlamentare PSD, PNL, PPDD şi UDMR, precum şi o serie de parlamentari "marcanţi" şi marcaţi de dosare penale, printre care Liviu Dragnea, trimis în judecată pentru fraudarea referendumului din 2012, Relu Fenechiu, beneficiarul unei sentinţe de 5 ani de închisoare pentru corupţie, Hrebenciuc şi Sebastian Ghiţă cercetaţi penal împreună pentru finanţarea ilegală a PSD etc.
Sursele hotnews au precizat că, toţi participanţii la şedinţă au fost de acord, în principiu, cu legea aministiei.