Minunile artei origami: Cât timp este necesar pentru a realiza un samurai dintr-o coală de hârtie? [video]

Origami
Origami (captură video Youtube)

Juho Könkkölä, în vârstă de 23 de ani, este un artist de origami din Tornio, Finlanda, care a devenit foarte popular în ultimele luni pentru realizarea unui impresionant războinic samurai dintr-o singură coală de hârtie.

Pentru realizarea samuraiului, artistul a avut nevoie de 50 de ore de muncă. Fără să taie sau să rupă hârtia, a fost capabil să modeleze o singură coală de hârtie folosind doar tehnici de pliere.

"Procesul de pliere trece de la redistribuire, trecând prin colaps, prin plierea detaliilor şi plierea umedă pentru a termina lucrarea", a relatat Juho pentru Caters.

Origami
Origami (Image credits: jkonkkola_origami)

Origami
Origami (Image credits: jkonkkola_origami)

Artistul finlandez a devenit interesat de origami de mic copil, acesta fiind unul dintre hobby-urile sale preferate. Doar în 2018, când a început să-l considere ceva artistic, a decis să înceapă să-şi proiecteze propriile figuri.

O vreme, Juho a fost interesat de origami cu tematică fantastică, cum ar fi dragoni şi figuri umane, dar în prezent îşi găseşte inspiraţia în poveştile populare, mitologii, istorie şi natură.

Partea cea mai plină de satisfacţii atunci când alegi arta origami, potrivit lui Juho, este să vezi că lucrarea prinde viaţă pornind de la un concept sau de la o idee. "Este, de asemenea, interesant să găseşti soluţii la problemele care apar în acest proces", a declarat artistul pentru Bored Panda.

Origami
Origami (Image credits: jkonkkola_origami)

Tânărul artist intenţionează să-şi expună creaţiile în scurt timp, dar până atunci vrea să se concentreze şi să exploreze în domeniul ales şi să realizeze opere artistice şi mai complexe.

Video: AIR.TV

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură