Ministrul Muncii exclude creşteri considerabile ale pensiilor

Dragoş Pîslaru
Dragoş Pîslaru (Facebook)

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat în emisiunea ''După 20 de ani'', difuzată duminică dimineaţa de ProTV, că în România ar trebui să se revină la un sistem unitar de pensii, căci în condiţiile acordării de pensii speciale nu există suficiente resurse pentru a mări semnificativ pensiile, relatează Hotnews. Ministrul a mai precizat că actualul Guvern nu îşi va asuma însă această modificare.

"Ceea ce va trebui făcut, dar nu îşi va asuma acest Guvern, trebuie revenirea la un sistem unitar (de pensii - n.r)", a declarat Dragoş Pîslaru.

Ministrul a mai precizat că în viziunea sa, creşteri semnificative pot avea loc doar prin două metode, respectiv fie prin creşterea bugetului de stat - o mai bună colectare a taxelor sau o mărire la taxelor - fie prin creşterea eficienţei folosirii banului public".

Întrebat dacă se prevăd creşteri de pensii, ministrul Muncii a arătat că "în sensul unor creşteri considerabile ale pensiilor, puţin probabil, în sensul creşterilor uzuale, a indexărilor, nu văd de ce nu s-ar întâmpla".

Reamintim în context că în ultima perioadă parlamentarii au venit cu proiecte de legi vizând mărirea propriilor lor pensii, precum şi a pensiilor aleşilor locali, ceea ce a stârnit revoltă, în condiţiile în care numeroşi români trăiesc cu pensii sub limita subzistenţei.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne