Ministrul Energiei: Situaţia CE Hunedoara, dezastruoasă. S-ar putea ajunge chiar la faliment

Situaţia Complexul Energetic Hunedoara este dezastruoasă ca urmare a unor comportamente economice defectuoase care au pus în pericol însăşi existenţa companiei, a atras atenţia noul ministrul al Energiei, Victor Grigorescu.
Victor Grigorescu
Victor Grigorescu (facebook.com)

"În această dimineaţă mă aflu la Complexul Energetic Hunedoara într-o vizită de lucru, împreună cu secretarii de stat Corina Popescu şi Cristian Buşu. Situaţia financiară a companiei este dezastruoasă şi temerea principală este că putem ajunge chiar la un faliment.

O astfel de situaţie este complet inadmisibilă pentru că ne-am vedea puşi în faţa unei probleme sociale enorme în Valea Jiului şi a unei probleme de siguranţă a sistemului energetic naţional", a anunţat, pe contul său de Facebook, ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

În cadrul vizitei, ministrul are programate întâlniri cu managementul Complexului Energetic Hunedoara, cu sindicatele din minerit şi cu autorităţile locale.

"Aştept de la conducerea Complexului Energetic Hunedoara să înţeleagă că de acţiunile ei depinde soarta a zeci de mii de familii din Valea Jiului. Nu ne permitem nicio greşeală şi nicio ezitare şi e de datoria mea să îi atenţionez pe toţi cei implicaţi că gravitatea situaţiei poate aduce cu sine repercusiuni majore pentru toţi actorii implicaţi".

În urma întâlnirii cu managementul companiei, ministrul Victor Grigorescu a revenit cu detalii.

"Am cerut conducerii Complexului Energetic Hunedoara să îşi asume situaţia în care se găseşte compania, să înţeleagă că e nevoie să ia măsuri curajoase şi să împiedice alunecarea înspre o situaţie fără remediu. Starea dezastruoasă este rodul unor comportamente economice defectuoase care au pus în pericol însăşi existenţa companiei.

Cine nu înţelege că e nevoie să îndreptăm rapid greşelile din trecutul îndepărtat sau mai apropiat nu va face echipă cu noi. E momentul în care depolitizarea şi reprofesionalizarea companiei nu mai pot fi amânate sub nicio formă. Câteva elemente pe care se vor concentra acţiunile în perioada următoare: probleme de mediu, asigurarea stocurilor minime de cărbune sau consolidarea financiara a societăţii", a afirmat ministrul Energiei.