Ministrul de Finanţe încasează chirie de la firma mamei lui care nu are autorizaţie de funcţionare

Forum 2014 dedicat Fondurilor Structurale Europene. Grand Hotel  Marriott. În imagine, Eugen Orlando Teodorovici, Ministrul Fondurilor  Europene
Forum 2014 dedicat Fondurilor Structurale Europene. Grand Hotel Marriott. În imagine, Eugen Orlando Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene (Epoch Times România)

Noul ministru de Finanţe, Eugen Orlando Teodorovici, câştigă nu mai puţin de 5.000 de euro pe lună, banii reprezentând chiria luată de la restaurantul mamei lui, care nu are însă autorizaţie de funcţionare. Poliţia Locală a reclamat problemele la Fisc, iar acum părţile se judecă în instanţă, a dezvăluit Digi24.ro.

Potrivit sursei citate, compania care îi plăteşte lui Eugen Teodorovici chirie pentru vila din centrul Bucureştiului nu a avut niciodată autorizaţie de funcţionare. De un an jumătate de când există restaurantul, acesta funcţionează ilegal.

Poliţia Locală a Sectorului 1 a acuzat firma controlată de mama lui Teodorovici de venituri ilicite şi a solicitat Administraţiei Financiare să confişte banii încasaţi ilegal. Iniţial, firma a fost amendată cu 400 de lei si i-a fost suspendată activitatea până la obţinerea autorizaţiei. O lună mai târziu, adică pe 5 mai 2014, poliţia sesiza ANAF.

Anul trecut, firma mamei ministrului de Finanţe a contestat raportul ANAF şi a câştigat în primă instanţă, judecătorul constatând prescrierea executării silite a Fiscului. Acum, ANAF a făcut apel la Tribunalul Bucureşti. Nici în momentul de faţă restaurantul mamei lui Eugen Teodorovici nu are autorizaţia de funcţionare, dar îşi continuă activitatea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne