Ministrul austriac de Interne: Schengen este în pragul prăbuşirii

După o întâlnire ce a avut loc luni la Amsterdam cu miniştrii de Interne ai UE, Johanna Mikl-Leitner a susţinut că zona Schengen este pe punctul de a se prăbuşi.
Un ofiţer de poliţie opreşte un autovehicul la graniţa franco-italiană, 24 ianuarie 2016.
Un ofiţer de poliţie opreşte un autovehicul la graniţa franco-italiană, 24 ianuarie 2016. (Captură Foto)

Ministrul austriac de Interne Johanna Mikl-Leitner susţine că zona Schengen din cadrul UE s-ar putea prăbuşi.

Mikl-Leitner a făcut comentariul după o întâlnire de 8 ore cu miniştrii de Interne ai UE, desfăşurată luni în Amsterdam, a raportat marţi ziarul The Guardian.

Discuţiile au avut ca tematică posibila extindere a controalelor la frontierele naţionale în zona Schengen pentru a face faţă fluxului de refugiaţi care continuă să vină în Europa.

În încercarea de a reduce fluxul de solicitanţi de azil, câteva state UE, inclusiv Germania şi Austria, au introdus un sistem de control de frontieră care va expira în luna mai a acestui an.

Conform ministrului olandez pentru Migraţie, Klaas Dijkhoff, guvernele UE cer Comisiei Europene să autorizeze extinderea controalelor la frontieră dincolo de data expirării lor.

O astfel de acţiune ar putea afecta puternic principiul liberei circulaţii în interiorul Europei, un principiu de bază al sistemului Schengen.

“Aceste măsuri sunt inevitabile în acest moment”, a precizat Dijkhoff.

Uniunea Europeană se confruntă cu cea mai puternică criză a refugiaţilor de la cel de-al Doilea Război Mondial, în condiţiile în care peste un milion de migranţi au pătruns în Europa în 2015, iar în acest an este aşteptat un număr record de noi sosiri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe