Ministerul Justiţiei a trimis Camerei Deputaţilor cererea de avizare a arestării lui Hrebenciuc şi Ion Adam

Loredana Diacu
17.10.2014

alte articole

Parlamentul României, Camera Deputaţilor, şedinţă în plen (Epoch Times România)
Loredana Diacu
17.10.2014

Ministerul Justiţiei a transmis, vineri, Camerei Deputaţilor, cererea de încuviinţare a arestării preventive în cazul parlamentarilor PSD Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, în dosarul retrocedărilor de păduri.

Potrivit Agerpres, procurorul general, Tiberiu Niţu, care a transmis ministrului Justiţiei referatul DNA, a primit, tot vineri, această cerere din partea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

Viorel Hrebenciuc este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosire a influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, iar Ioan Adam pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi constituire a unui grup infracţional organizat şi trei infracţiuni de cumpărare de influenţă.

În acelaşi dosar este urmărit penal şi Ilie Sârbu, socrul premierului Ponta, pentru infracţiunile de folosire a influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite şi sprijinirea unui grup infracţional organizat.

Întrebat astăzi cum va vota, în calitate de deputat, cererea de avizare a arestării lui Viorel Hrebenciuc şi a lui Ioan Adam în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, premierul Ponta a refuzat un răspuns, declarând că el ''se ocupă cu Guvernul".

"Eu mă ocup cu Guvernul, cum probabil că ştiţi deja. Eu cu Guvernul, dânşii cu justiţia. Să nu încurcam lucrurile", a afirmat Ponta, potrivit Mediafax.

La insistenţele jurnaliştilor care au ţinut să afle cum va vota totuşi premierul, în calitate de deputat, cererea DNA, premierul, care, reamintim, a ajuns în atenţia Inspecţiei Judiciare după ce a comentat public deciziile luate de procurori în dosarul Lukoil, a declinat răspunsul din nou: "Încă o dată, mă ocup cu Guvernul, vreau să văd cum merge economia României, iar problemele care ţin de justiţie nu le comentez".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor