Ministerul Comunicaţiilor a trimis spre analiză la CNA proiectul de modificare a Legii audiovizualului

Preşedintele CNA Răsvan Popescu a anunţat vineri că Ministerul Comunicaţiilor a trimis spre analizare, la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), proiectul de modificare a Legii audiovizualului.
(Manpreet Romana / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
30.11.2012

Preşedintele CNA Răsvan Popescu a anunţat vineri că Ministerul Comunicaţiilor a trimis spre analizare, la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), proiectul de modificare a Legii audiovizualului.

Preşedintele CNA a afirmat că a primit de la Ministerul Comunicaţiilor proiectul de Ordonanţă de Urgenţă ”spre analizare şi punct de vedere” şi a precizat că ”în proiect nu mai există niciun fel de prevederi referitoare la modificarea statutului CNA”.

Răsvan Popescu a explicat că ”urmează ca departamentele noastre de specialitate, serviciul juridic şi compartimentul de reglementări, să facă o primă analiză tehnică şi ulterior textul Ordonanţei va fi supus dezbaterii în Consiliu, în cursul săptămânii viitoare”.

Proiectul nu a fost încă aprobat de Guvern

Ministerul Comunicaţiilor a iniţiat acestui proiect, iar trimiterea proiectului spre analiză la CNA implică faptul că Ordonanţa de Urgenţă nu a fost aprobată încă în Guvern, fapt sugerat la 27 noiembrie de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.

În altă ordine de idei, transmiterea la CNA a proiectului s-a produs în contextul în care cinci membri ai CNA, respectiv Ioan Onisei, Gelu Trandafir, Narcisa Iorga, Valentin Jucan şi Mircea Deacă, au susţinut la 28 noiembrie, într-o conferinţă de presă, că vor sesiza Comisiile pentru Cultură din Parlament în legătură cu acest OUG de modificare a Legii audiovizualului.

"Şi, la rigoare, ne rezervăm dreptul de a sesiza Comisia Europeană şi Parlamentul European", a precizat Ioan Onisei.

Cei cinci membri ai CNA lucrează în prezent la elaborarea unei scrisoari despre acest proiect de modificare a Legii audiovizualului, care ar urma să fie transmisă instituţiilor europene, fapt confirmat vineri de Gelu Trandafir.

Pe de altă parte, prim-ministrul Victor Ponta a declarat, miercuri, 28 noiembrie, că OUG care modifică Legea audiovizualului "nu s-a publicat în "Monitorul Oficial", pentru că Ministerul Justiţiei şi Ministerul de Finanţe, în urma deciziei de ieri din Guvern de a scoate toate referirile la CNA, trebuie să-i dea forma finală".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor