Minerii de la CNH nu vor să mai vină la Bucureşti şi îl cheamă pe Lucian Bode în Valea Jiului

Epoch Times România
08.03.2012

Reprezentanţii minerilor care protestează în aceste zile la Petroşani spun că nu vor să vină încă o dată la Bucureşti pentru discuţii cu oficialii guvernamentali şi îl cheamă la Petroşani pe ministrul Economiei, Lucian Bode, pentru negocieri.

Surse guvernamentale au declarat, pentru NewsIn, că ministrul Economiei, Lucian Bode, a invitat vineri la Bucureşti o delegaţie a minerilor din Valea Jiului pentru noi discuţii, după ce miercuri a avut loc o întâlnire similară la sediul ministerului, care s-a finalizat fără niciun rezultat.

"Nu ne vom duce mâine (vineri - n.r.) din nou la Bucureşti pentru că am fost ieri (miercuri - n.r.) şi ne-am întors fără niciun rezultat. Avem nervii întinşi la maximum şi vrem să discutăm în Valea Jiului", a afirmat Laszlo Domokoş, liderul sindical de la mina Paroşeni.

Miercuri, o delegaţie a liderilor sindicali din Valea Jiului a discutat pe tema revendicărilor salariale cu conducerea Ministerului Economiei. La discuţii a participat şi ministrul Finanţelor, Bogdan Drăgoi. Întâlnirea s-a finalizat fără niciun rezultat, deşi a durat până la ora 23.00.

Peste 4.000 de mineri s-au strâns joi la Petroşani şi au pornit în marş de la sediul Companieie Naţionale a Huilei (CNH) spre ieşirea din municipiu. Când au ajuns la ieşirea din localitate, au blocat DN 66, în zona podului peste râul Jiu, unde au fost prezenţi numeroşi jandarmi, care au blocat accesul pe pod.

Liderii sindicali le-au cerut minerilor să protesteze paşnic şi să nu iasă din Petroşani.

În cursul dimineţii de joi, mineri de la toate cele şapte exploatări din Valea Jiului s-au strâns în curtea Companiei Naţionale a Huilei (CNH), iar în jurul orei 10.00 au pornit în marş spre ieşirea din Petroşani.

Liderul sindical de la mina Lonea, Tiberiu Cozma, le-a spus minerilor că joi dimineaţa i-au transmis premierului o adresă în care îi explicau situaţia de la CNH Petroşani şi faptul că majorarea sporului de pericol în subteran era prevăzută într-un act adiţional semnat de administraţie, sindicate şi angajaţi.

Minerii din Valea Jiului au început protestele la Petroşani luni dimineaţă, fiiind nemulţumiţi că nu au primit sporul de pericol pentru munca în subteran majorat cu 100 de lei, după cum s-a stabilit printr-un protocol semnat cu administraţia în luna februarie, după un protest asemănător.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor