Mii de şcoli, fără avize ISU. Pop îi sfătuieşte pe părinţi să nu-şi ducă copiii acolo

Ministrul PSD al Educaţiei, Liviu Pop, îi sfătuieşte pe părinţi să nu-şi lase copiii să se ducă la şcoli neautorizate. Problema este că sunt mii de astfel de instituţii de învăţământ.
Liviu Pop (Facebook)
Andrei Pricopie
23.08.2017

Părinţii nu ar trebui să-şi lase copiii să se ducă la şcolile neautorizate de instituţiile statului, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, în contextul în care peste 2.600 de unităţi nu îndeplinesc normele de securitate impuse de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

"Nu e normal (să fie atâtea şcoli fără autorizaţie - n.r.). În maximum doi ani vrem să avem toate unităţile cu autorizaţie, că nu este ritmul pe care ni-l dorim nu pot să comentez. Ne dorim ca toţi copiii şi profesorii să fie în siguranţă", a declarat Liviu Pop, citat de Agerpres.

Ministrul susţine că Guvernul a investit 6 miliarde de lei anul acesta, "am dat bani pentru reabilitarea de unităţi şcolare şi construcţii de şcoli noi".

"Acum o lună am aprobat 2.500 de proiecte pentru reabilitare şi construcţii noi de clădiri. Banii aceştia sunt în bugetele autorităţilor locale, veniţi de la Ministerul Dezvoltării. Fiecare primar îşi organizează licitaţiile pentru construcţie şi dezvoltare. Ministerul Educaţiei este proprietar pe clădirile de la palate şi cluburi. Avem obligaţia ca acele şcoli fără autorizaţie să le reabilităm sau să facem altele noi", a adăugat Liviu Pop.

Întrebat ce i-ar sfătui pe părinţii ai căror copii merg la şcoală în clădiri nesigure, ministrul Educaţiei a replicat: "Să nu îşi ducă copiii în şcolile respective".

"În nicio şcoală neautorizată nu ar trebui să lăsăm copiii astăzi", a subliniat Liviu Pop, care susţine că s-au investit şase miliarde de lei în acest an în ţară pentru reabilitare şi construcţii noi de unităţi de învăţământ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor