Dragnea are planuri mari pentru agricultură. Fondul Suveran de Dezvoltare, în centrul proiectelor

Liderul PSD Liviu Dragnea are "speranţe" că, în câţiva ani, România îşi va câştiga "locul pe care îl merită în ceea ce înseamnă producţia agricolă din Europa".
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Într-un timp rezonabil de ani, România trebuie să iasă din stadiul în care vinde producţie agricolă de la capul tarlalei, o iau marii traderi, o vând afară şi se întoarce la noi ca biscuiţi, pufuleţi şi alte dulciuri, a declarat marţi, în faţa presei, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"Prin Fondul Suveran de Dezvoltare şi investiţii avem în plan să se investească în reţeaua de prelucrare pentru a creşte valoarea adăugată şi să avem într-un termen rezonabil de ani circuitele integrate, de la producţia agricolă până la produsul finit de pe raft. Nu este un proces uşor, dar este un obiectiv major al nostru, şi când vom ajunge acolo, România va fi una dintre cele mai dezvoltate ţări din Uniunea Europeană din acest punct de vedere", a precizat Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul PSD a anunţat că, în cel mult doi ani, va fi pusă la punct o reţea de colectare, depozitare şi vânzare a producţiei agricole.

"Am vorbit cu dl ministru (ministrul Agriculturii, Petre Daea - n.r) despre toate deplasările pe care le face în ţară şi din discuţiile cu oamenii sunt foarte multe proiecte care vor fi dezvoltate în ţară, unele care vor fi specifice pe anumite zone, începând de la zootehnie şi finalizând cu producţia de legume. Pe noi ne interesează, de exemplu, ca să ajungem în situaţia în care roşiile să fie scoase la poartă şi să vină reţeaua de colectare, aşa cum se lua laptele înainte, iar fermierii doar să le aibă în grijă, să le cultive şi să le îngrijească, iar reţeaua de colectare, depozitare şi vânzare să funcţioneze. Cred că în doi ani de zile putem realiza acest sistem", a afirmat Dragnea.

În acelaşi timp, şeful PSD s-a arătat mulţumit şi faţă de evoluţia programul de colectare a lânii.

"Sunt bucuros că în programul care va intra în vigoare anul viitor de colectarea lânii, lână care în anii trecuţi s-a ars, s-au înscris peste 15.000 de oieri şi numărul va creşte. Este important că fermierii au încredere în programele noastre din agricultură, pentru că, dacă ei îşi recapătă încrederea şi curajul, îşi vor dezvolta investiţiile şi încet, încet vom câştiga această bătălie cruntă. Nu e uşoară, creşterea producţiei agricole, a zootehniei, legumicole şi pomicole. Ne uităm cu atenţie şi speranţă şi la producţia de struguri din această toamnă. Am mare încredere în ministrul Agriculturii, care trăieşte în fiecare zi şi în fiecare noapte pentru fermierii români. L-am încurajat să continue, şi-a făcut şi o echipă bună la minister şi rezultatele încep să se vadă", a punctat Dragnea.

Preşedintele PSD a vorbit şi despre procesul de evaluare a potenţialului agricol al României.

"Am vorbit cu domnul ministru acum două luni şi este în curs de finalizare acest proces de evaluare a potenţialului agricol al României, nu este complicat de făcut. Potenţialul este mare şi se tot vorbeşte de el, dar până acum nimeni nu l-a identificat. Noi ne batem în Europa cu ţările mari ca şi nivel de producţie agricolă şi este un obiectiv major al nostru ca România să ajungă pe primul loc, în următorii ani, la unele soiuri. Sunt toate şansele ca să fim pe primul loc în Europa la floarea soarelui, acum o să fim pe locul trei, după Franţa şi Germania. Ne uităm cu atenţie şi la Polonia, dar au trecut abia 8 luni de zile şi am speranţe că, în câţiva ani, România îşi va câştiga locul pe care îl merită în ceea ce înseamnă producţia agricolă din Europa", a subliniat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne