Mii de profesori ies din nou în stradă. Negocierile cu Guvernul au eşuat

Sindicaliştii din educaţie au anunţat noi proteste în Capitală după ce negocierile cu Guvernul pe tema salarizarea au eşuat.
Profesorii pichetează Guvernul, 18.04.2016
Profesorii pichetează Guvernul, 18.04.2016 (Eugen Horoiu)

Sindicaliştii din învăţământ şi reprezentanţii Ministerului Muncii nu au ajuns la un acord pe tema salarizării, astfel că miercuri, 1 iunie, se anunţă acţiuni de protest în Capitală, au declarat luni sindicaliştii pentru agenţia Mediafax

"Negocierile au durat 30 de minute. Am propus o creştere salarială de 10% de la 1 ianuarie 2017 sau de 5% de la 1 august 2016 şi de încă 5% de la 1 ianuarie 2017. Propunerea Guvernului a fost pentru o corecţie de 5% [ceea ce ar însemna creşteri doar pentru o parte a cadrelor didactice - n.r.].

Acesta este lucrul care ne-a nemulţumit. Vom comunica rezultatul negocierilor în teritoriu. Cel mai probabil, oamenii nu vor fi mulţumiţi şi în proporţie de 99% marşul de protest va avea loc [miercuri]", a declarat liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu.

Încă de săptămâna trecută, preşedintele FSLI anunţa că în jur de 15.000 de profesori, membri ai Federaţiei, vor ieşi în stradă pe 1 iunie, de Ziua Internaţională a copilului, dacă nu se va ajunge la un acord pe tema salarizării.

"Toate unităţile din ţară sunt pregătite să vină la Bucureşti pentru marşul de protest", a precizat, la rândul său, şi Anton Hadar, liderul Federaţiei Naţionale Sindicale Alma Mater.

Pe de altă parte, sindicaliştii din educaţie susţin că acţiunile de protest ar putea fi suspendate dacă Guvernul Cioloş găseşte o soluţie acceptabilă.