"De ce Vladimir?" - Traian Băsescu se repede la Putin

Fostul preşedinte Traian Băsescu reacţionează după ce liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a avertizat România şi Polonia că riscă să devină ţinte ale rachetelor ruseşti pentru că găzduiesc elemente ale sistemului antirachetă al SUA.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Într-un nou mesaj postat sâmbătă pe contul său de Facebook - intitulat "De ce Vladimir?" - fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, îl acuză pe liderul rus că "a coborât la nivelul unui propagandist care are ca obiectiv dezinformare românilor".

"Vladimir Putin este un lider de care trebuie să ţii cont. Din păcate pentru prestigiul său, pe 27 mai, la Atena, a făcut o declaraţie care il coboară la nivelul de simplu propagandist, afirmând, citez, "Dacă ieri în aceste zone din România oamenii pur si simplu nu ştiau ce înseamnă să fii în raza de acţiune, de astăzi suntem forţaţi să luăm anumite masuri pentru a ne asigura securitatea", adăugând că "in aceeasi situatie se află şi Polonia", potrivit Reuters.

Categoric este un mesaj pentru populaţie şi nu pentru oamenii politici avizaţi. Oamenii politici avizaţi ştiu foarte bine că obiective industriale strategice, aglomerări urbane sau obiective militare din România au devenit ţinte posibile pentru armata Federaţiei Ruse imediat după intrarea ţării în NATO", a scris Traian Băsescu.

După cum vede lucrurile fostul preşedinte, faptul că pe teritoriul României şi Poloniei se dezvoltă un sistem defensiv de apărare antirachetă pentru cele două ţări şi pentru spaţiul european nu este decât o reacţie de răspuns, o reacţie de apărare, o reacţie de descurajare a agresivităţii posibile a Federaţiei Ruse.

"Oare de ce o fi ţinut Vladimir Putin să coboare la nivelul unui propagandist care are ca obiectiv dezinformare românilor?", întreabă Traian Băsescu.

"P.S. - Domnule Preşedinte Iohannis, Domnule Prim Ministru Cioloş, Domnule Ministru Comănescu, chiar nicio reacţie la ameninţările mincinoase ale lui Vladimir Putin?", a adăugat liderul PMP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne