Băsescu: Iohannis trebuia să răspundă ameninţărilor lui Putin, ca de la preşedinte la preşedinte

Klaus Iohannis trebuia să-i dea o replică liderului rus Vladimir Putin, ca de la preşedinte la preşedinte, după ameninţările sale la adresa României, este de părere Traian Băsescu.
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Klaus Iohannis trebuia să-i dea o replică lui Vladimir Putin, ca "de la preşedinte la preşedinte", după ce liderul de la Kremlin a ameninţat că România şi Polonia - ţări care găzduiesc elemente ale sistemului antirachetă al SUA - ar putea deveni ţinte, a declarat duminică, la România Tv, liderul PMP Traian Băsescu.

"Să explicăm puţin care a fost declaraţia lui Vladimir Putin şi în ce context. Vladimir Putin, vineri, se afla la Atena împreună cu premierul Greciei şi, într-o declaraţie de presă, ameninţă România în mod direct, cu perspectivă şi pentru Polonia, pentru că am instalat pe teritoriul ţării noastre elementele scutului antirachetă.

Iar Polonia, pentru viitor, pentru că la ei abia a început construcţia. Sigur că ar fi fost necesară o reacţie imediată, având în vedere că, de data asta, nu mai vorbea vreun trepăduş, ci însuşi preşedintele Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse. Era necesară o reacţie de la preşedinte la preşedinte", a declarat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

După cum vede lucrurile fostul preşedinte, o astfel de poziţie din partea lui Klaus Iohannis era necesară pentru că "în lipsa unei reacţii, mesajul lui Putin s-a dus direct către populaţia noastră".

"Mesajul lui Putin a fost unul de ameninţare, că România şi populaţia din România a intrat în raza de acţiune a armatei Federaţiei Ruse, atenţie, nu a spus a rachetelor. Deci, şi-a ponderat puţin declaraţia, dar trimiterea era clară. Aici este marea minciună a lui Vladimir Putin şi pe mine m-a dezamăgit. M-a dezamăgit Putin. De ce ? Pentru că minţea. Ce se întâmplă ...în momentul în care România a intrat în NATO, ea a devenit ţintă a sistemului militar al Federaţiei Ruse. (...)

Ceea ce am făcut noi acceptând instalarea pe teritoriul României a elementelor de scut antirachetă a fost să ne apărăm de aceste ameninţări care au devenit reale din momentul în care noi am intrat în NATO. Având în vedere că Iohannis sigur ştie lucrul acesta — sau ar trebui să-l ştie — trebuia o reacţie de la preşedintele României.

O reacţie extrem de dură, în care să arate românilor în primul rând că, de fapt, Putin minte. Că România era ameninţată dinainte de a avea pe teritoriu scutul. Şi să-i replice lui Putin la agresivitate. Este nepermis ca atunci când un şef de stat ameninţă un stat ca România şeful statului român să nu reacţioneze", a subliniat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne