Mii de constructori din Moldova vor putea obţine un loc de muncă oficial în Israel

.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

În 2014, mii de constructori din Moldova vor putea obţine un loc de muncă oficial în Israel, a comunicat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga. Potrivit "Infotag", ministrul a menţionat că cererile pot fi depuse de fiecare doritor, iar la data de 17 februarie se va începe selectarea de către specialiştii din Israel, care vor fi ajutaţi de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Republica Moldova.

"Pretendenţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 25-50 de ani, fără antecedente penale, care nu au mai muncit în Israel şi nu au rude apropiate care locuiesc acolo. Trebuie să fie apţi pentru muncă intensivă pe timp de arşiţă, posibil la înălţime. Să ştie să utlilizeze aparatul de sudură, lemn, metal, armătură, să pună faianţă, să ştie să tencuiască. Starea fizică potrivită trebuie să fie confirmată în cartea medicală", a mai adăugat ministrul.

Potrivit spuselor sale, salariul va constitui în medie 1650 $ pentru 182 de ore de lucru în decursul unei luni. Pentru munca în afara programului, angajatul va primi cu 25% mai mult.

Consultantul Centrului Internaţional pentru Migrare şi Integrare în Israel, Nedco Nedcov, a declarat că cetăţenii Moldovei nu vor putea rămâne în Israel mai mult de 3,5 ani.

"La angajare (....) se va semna un contract pe un termen de un an, în cazul în care angajatorul mai are nevoie de serviciile angajatului se va prelungi atât contractul cât şi viza. Muncitorii vor lucra în general în Tel-Aviv şi în oraşele apropiate", a spus acesta.

În perioada noiembrie-decembrie 2013, în Israel au plecat deja 2014 constructori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe