Mihai Tudose, propunerea PSD pentru postul de premier

După ce în spaţiul public s-au vehiculat scenarii de genul Carmen Dan sau Olguţa Vasilescu premier, se pare că alegerea lui Liviu Dragnea s-a oprit asupra lui Mihai Tudose, ministrul Economiei.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (România Curată)

UPDATE: Comitetul Executiv al PSD şi-a dat girul pentru nominalizarea lui Mihai Tudose în funcţia de premier. La vot au existat doar patru abţineri.

"A fost deja agreată o propunere, a fost votată de toţi membrii CExN-lui, cu patru abţineri, propunerea de prim-ministru este domnul Mihai Tudose. Cinci dintre noi am refuzat această propunere (funcţia de premier - n.r.), pentru mine cred că nu mai era niciun fel de surpriză, pentru că eu m-am pronunţat în spaţiul public de trei zile că nu voi accepta această propunere", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, citată de Agerpres.

Între cei care s-au abţinut de la vot s-ar fi aflat Codrin Ştefănescu, Nicolae Bădălău, Marian Mina şi Paul Stănescu.

La rândul său, ALDE a anunţat că susţine propunerea PSD pentru funcţia de prim-ministru.

* * *

Propunerea PSD pentru postul de prim-ministru este Mihai Tudose, ministrul demisionar al Economiei, au declarat pentru Agerpres surse politice.

Potrivit surselor, Tudose este propunerea care s-a degajat în tipul reuniunii Comitetului Executiv Naţional al PSD, numele acestuia fiind avansat de Liviu Dragnea.

Anterior şedinţei CExN, Dragnea anunţa că sunt cinci-şase variante de premier.

Numele vehiculate cel mai intens în spaţiul public au fost Carmen Dan, Adrian Ţuţuianu, Mihai Fifor, Olguţa Vasilescu şi Marcel Ciolacu.

Reamintim că Mihai Tudose a fost acuzat de Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie că ar fi plagiat în teza sa de doctorat obţinută la Academia Naţională de Informaţii a SRI, sub îndrumarea generalului Gabriel Oprea. Deşi neagă acuzaţiile, în 2016, deputatul PSD a fost unul dintre cei care au cerut să renunţe la doctorat.