Mihai Tudose, propunerea PSD pentru postul de premier

După ce în spaţiul public s-au vehiculat scenarii de genul Carmen Dan sau Olguţa Vasilescu premier, se pare că alegerea lui Liviu Dragnea s-a oprit asupra lui Mihai Tudose, ministrul Economiei.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (România Curată)

UPDATE: Comitetul Executiv al PSD şi-a dat girul pentru nominalizarea lui Mihai Tudose în funcţia de premier. La vot au existat doar patru abţineri.

"A fost deja agreată o propunere, a fost votată de toţi membrii CExN-lui, cu patru abţineri, propunerea de prim-ministru este domnul Mihai Tudose. Cinci dintre noi am refuzat această propunere (funcţia de premier - n.r.), pentru mine cred că nu mai era niciun fel de surpriză, pentru că eu m-am pronunţat în spaţiul public de trei zile că nu voi accepta această propunere", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, citată de Agerpres.

Între cei care s-au abţinut de la vot s-ar fi aflat Codrin Ştefănescu, Nicolae Bădălău, Marian Mina şi Paul Stănescu.

La rândul său, ALDE a anunţat că susţine propunerea PSD pentru funcţia de prim-ministru.

* * *

Propunerea PSD pentru postul de prim-ministru este Mihai Tudose, ministrul demisionar al Economiei, au declarat pentru Agerpres surse politice.

Potrivit surselor, Tudose este propunerea care s-a degajat în tipul reuniunii Comitetului Executiv Naţional al PSD, numele acestuia fiind avansat de Liviu Dragnea.

Anterior şedinţei CExN, Dragnea anunţa că sunt cinci-şase variante de premier.

Numele vehiculate cel mai intens în spaţiul public au fost Carmen Dan, Adrian Ţuţuianu, Mihai Fifor, Olguţa Vasilescu şi Marcel Ciolacu.

Reamintim că Mihai Tudose a fost acuzat de Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie că ar fi plagiat în teza sa de doctorat obţinută la Academia Naţională de Informaţii a SRI, sub îndrumarea generalului Gabriel Oprea. Deşi neagă acuzaţiile, în 2016, deputatul PSD a fost unul dintre cei care au cerut să renunţe la doctorat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne