Mihai Ghimpu: Cei 14 foşti comunişti nu mai sunt comunişti. Să nu votăm cu ei ar însemna să le respingem ajutorul

Încercând să evite alegerile anticipate, liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu a anunţat că fracţiunea pe care o conduce va participa la negocierile iniţiate de Partidul Democrat şi vor vota candidatul propus de acesta.
Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal
Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (captură: privesc.eu)

Duminică 10 ianuarie, Consiliul Republican al PL s-a întrunit pentru a decide dacă vor lua parte la negocierile în vederea formării unei majorităţi parlamentare.

„Partidul Liberal va participa la formarea unei majorităţi parlamentare cu deputaţii care susţin necondiţionat cursul european al RM şi implementarea acordului de asociere RM-UE”, a declarat Ghimpu, adăugând că „politica PLDM de tărăgănare a unei majorităţi parlamentare între PL, PLDM şi PD poate duce la alegeri anticipate, la aprofundarea şi mai mult a crizei economice şi politice luând în consideraţie furtul miliardului la care a participat şi ex prim-ministrul, preşedintele PLDM, Vlad Filat, fapt care a compromis partidele pro-europene şi astfel o bună parte din cetăţeni pledează pentru partidele pro-ruse”.

Potrivit liderului PL, la întrunirile anterioare s-ar fi vehiculat mai multe candidaturi, „Lupu, Candu, Plahotniuc, o să vedem totuşi care va fi candidatura din partea PD”,

Fiind întrebat dacă PL va vota pentru Plahotniuc, în cazul în care va fi înaintată candidatura acestuia, Ghimpu a menţionat că fracţiunea sa se orientează „spre persoane, spre cauza naţională, cursul european, unitatea noastră, integrarea europeană. Suntem gata să negociem să discutăm şi să ajungem la o decizie de formare a majorităţii fără de care nu poate avea RM un guvern şi sigur vom vedea şi candidatura care va fi”.

Referitor la cei 14 foşti comunişti, despre care anterior Ghimpu nici nu vroia să audă, declarând cu voce tare că nu va vota împrenă cu ei, Ghimpu are acum o altă viziune. Mai mult decât atât, liberalul nici nu-i mai consideră comunişti.

„Ei vin să susţină cursul european, acordul de asociere, de ce să respingi o mână care vrea să-ţi dea un ajutor într-un lucru bun. De-acuma ei nu se mai numesc comunişti. La urma urmei, au fost ei comunişti cum am fost şi eu”, a punctat Mihai Ghimpu, conform Privesc.eu.

Notabil ar fi faptul că, şi unii experţi de la Bucureşti consideră că Mihai Ghimpu este principalul aliat al oligarhului Vladimir Plahotniuc, iar în jaful de miliarde, Plahotniuc ar fi fost ajutat chiar de liderul PL.

Preşedintele moldovean Timofti a respins deja o dată propunerea Partidului Democrat de numire în funcţia de premier a oligarhului Vlad Plahotniuc. Totuşi, precizăm că, potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, în cazul formării unei majorităţi parlamentare, preşedintele Nicolae Timofti, este obligat să desemneze candidatul susţinut de această majoritate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe