Preşedintele R. Moldova începe consultările în vederea desemnării unui nou premier

După ce tentativa de votare a Guvernului Sturza a fost boicotată de mai bine de jumătate din deputaţii din Parlament, preşedintele Republicii Moldova a decis să reia consultările cu fracţiunile parlamentare.
Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova
Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova (today.md)

În vederea desemnării unui alt candidat pentru funcţia de prim-ministru, Nicolae Timofti se va întâlni marţi, 5 ianuarie, începând cu ora 11:00 cu Partidul Liberal Democrat, la 11:30 cu Partidul Liberal, iar la 12:00 cu Partidul Democrat şi reprezentanţi ai celor 14 foşti comunişti, aşa-zişi deputaţi neafiliaţi, numit şi „Grupul Reşetnicov”, notează Realitatea.md.

Cu „Grupul Leancă”, şeful statului se va întruni pentru consultări la ora 13:15. De asemenea, la consultări au fost invitate Partidul Comuniştilor şi Partidul Socialiştilor, însă nu se ştie dacă vor veni.

Amintim că luni, 4 ianuarie, şedinţa specială a parlamentului în care premierul desemnat Ion Sturza trebuia să prezinte programul de guvernare şi cabinetul de miniştri a fost boicotată de unii parlamentari moldoveni. Din lipsă de cvorum, mandatul premierului desemnat s-a încheiat, Preşedintele Timofti urmând să propună un nou candidat în urma consultărilor cu fracţiunile parlamentare.

Liderul democrat, Marian Lupu a declarat luni, după şedinţa eşuată a parlamentului că partidul său se angajează în formarea unei majorităţi parlamentare până la 11 ianuarie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe