Meteo. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Meteorologii au prezentat prognoza, la nivelul întregii ţări, pentru următoarele două săptămâni. Estimarea stării vremii a fost realizată pe baza informaţiilor furnizate de Centrul european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading.
(ROBYN BECK / AFP / GettyImages)
Cristina Boiangiu
29.08.2012

Meteorologii au prezentat prognoza, la nivelul întregii ţări, pentru următoarele două săptămâni. Estimarea stării vremii a fost realizată pe baza informaţiilor furnizate de Centrul european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading.

În Banat, temperaturile vor fi în creştere până spre sfârşitul lunii, iar maximele vor ajunge, în medie, la 32-34 de grade. Apoi vremea se va răci uşor, regimul termic devenind normal pentru această perioadă din an. Ploi se vor semnala după 31 august şi vor fi slabe, în timp ce în perioada 2-5 septembrie se vor acumula cantităţi mai importante de apă.

În Crişana, vremea se va încălzi în ultimele zile ale lunii, ajungându-se la temperaturi de 31-32 de grade. Între 1 şi 4 septembrie, se va răcori şi va ploua, dar cantităţile de apă vor fi, în general, reduse.

În Transilvania, vremea va fi răcoroasă la începutul intervalului, mai ales noaptea, după care se va încălzi, iar maximele se vor apropia de 30 de grade. În prima decadă a lunii septembrie, valorile termice se vor încadra într-un regim normal pentru această perioadă. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în perioada 2-7 septembrie, dar cantităţile mai importante vor fi doar pe arii restrânse.

În Maramureş, vremea va fi răcoroasă la început, după care se va încălzi la începutul lui septembrie. Apoi, maximele vor fi în scădere uşoară şi treptată, iar la sfârşitul intervalului se vor situa, în medie, în jurul a 26 de grade. Ploi vor fi la începutul lui septembrie şi pe arii mai extinse între 3 şi 6 septembrie, când există posibilitatea acumulării unor cantităţi mai importante de apă.

În Moldova, temperaturile vor fi uşor sub normele climatologice ale perioadei, deşi o uşoară creştere se va produce în primele zile ale intervalului. Cele mai ridicate temperaturi maxime se vor înregistra pe 1 şi 2 septembrie. Va ploua în general slab, cu probabilitate mai mare în perioada 1-7 septembrie.

În Dobrogea, vremea se va încălzi în primele zile ale intervalului, iar maximele vor ajunge, până la sfârşitul lunii, la valori medii de 26-28 de grade. Apoi se va menţine un regim termic normal pentru începutul lunii septembrie. Probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă în prima jumătate din interval, apoi sunt de aşteptat ploi slabe şi pe arii restrânse.

În Muntenia, temperaturile se vor situa în limite normale pentru această perioadă a anului. Maximele cele mai ridicate vor mai depăşi doar izolat 30-32 de grade. Va ploua slab şi pe arii restrânse, cu probabilitate mai mare în perioada 3-7 septembrie.

În Oltenia, vremea se va încălzi treptat până la sfârşitul lunii, apoi există probabilitatea unei uşoare răciri, după care vremea se va situa în limitele termice normale ale perioadei. Ploile vor fi slabe şi pe arii restrânse şi vor cădea, cel mai probabil, la jumătatea intervalului de prognoză.

La munte, vremea va fi, în general, răcoroasă, cu maxime sub 20 de grade şi minime sub 10 grade. Cea mai caldă perioadă va fi între 1 şi 4 septembrie. Ploi mai importante cantitativ, deşi nu pe arii extinse, sunt de aşteptate între 1 şi 6 septembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor