Mesaj din Parlamentul European: "Mulţumesc, vă auzim, de acolo de pe stradă!"

Dacă statul de drept e o problemă într-una din ţările membre UE, toate celelalte sunt afectate şi iată de ce Comisia are dreptul să acţioneze de câte ori are loc o ameninţare, le-a reamintit Roberta Metsola politicienilor care invocă majoritatea parlamentară ca o scuză pentru a face ceea ce vor.
protest   (Mihut Savu/Epoch Times)
Loredana Diacu
07.02.2018

Românii nu sunt cetăţeni de rangul doi, dimpotrivă ei merită o ţară unde statul de drept e respectat, unde corupţia e combătută, tribunalele protejate şi legile nu sunt schimbate pentru a-i proteja pe politicienii la putere, a opinat, miercuri seară, europarlamentarul Roberta Metsola, în cadrul dezbaterilor organizate în Parlamentul European, pe tema aşa-zisei reforme a sistemului judiciar iniţiată de coaliţia la putere.

În cadrul discursului său, Metsola şi-a exprimat îngrijorarea faţă de ceea ce se întâmplă în România în materie de Justiţie şi a reamintit că ţările UE sunt legate între ele iar ceea ce se întâmplă într-un stat le afectează şi pe celelalte.

"Situaţia din România rămâne preocupantă. Am văzut încercări din partea Guvernului de a suprima magistratura, de a dilua şi corupe legislaţia şi să invoce majoritatea electorală ca o scuză de a face ce vrea. Ştiu că unii vor clama, vor spune că Parlamentul European şi CE nu trebuie să interfereze, sau încearcă să arate că există o motivaţie greşită. E doar o justificare pe care o folosesc politicienii fără scrupule care încearcă să scuze ce e de nescuzat.

Însă ei greşesc, UE nu poate să închidă ochii şi cu siguranţă PPE nu o va face pentru că românii nu sunt cetăţeni de rangul doi, dimpotrivă, ei merită o ţară unde statul de drept e respectat, unde corupţia e combătută, tribunalele protejate şi legile nu sunt schimbate pentru a-i proteja pe politicienii la putere.

Românii au fost pe această cale de un an de zile şi au ieşit în stradă iarna pe zăpadă, au fluturat steaguri europene pentru că ei cred într-o Europă care e nu e doar un bloc economic ci garanţia unor valori comune şi promisiuni împărtăşite. Şi acum nu vorbim doar despre România, e vorba despre noi toţi. Ceea ce se întâmplă la Bucureşti îi afectează şi pe cei de la Paris. Suntem diferiţi ca naţiuni, dar suntem legaţi. Iar dacă statul de drept e o problemă într-unul dintre state toate celelalte sunt afectate şi iată de ce Comisia are dreptul să acţioneze de câte ori are loc o ameninţare.

Eu m-am întâlnit cu câţiva dintre românii care militează pe străzi, e vorba de pensionari, profesori, studenţi, ei nu sunt politicieni, ei îşi doresc o ţară şi o uniune unde toată lumea e tratată egal în faţa legii, corupţia e eradicată şi unde a câştiga nişte alegeri nu înseamnă că ai dreptul să divizezi o ţară aşa cum vrei tu. Închei prin a spune: Mulţumesc, vă auzim, de acolo de pe stradă!", a declarat Metsola.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor