Meryl Streep şi Stevie Wonder vor fi decoraţi de Barack Obama cu Medalia pentru Libertate

Celebra actriţă Meryl Streep şi cântăreţul Stevie Wonder vor fi distinşi cu decoraţia Medalia pentru Libertate de către preşedintele american Barack Obama. Ceremonia va avea loc pe 24 noiembrie la Casa Albă.
Actriţa Meryl Streep (Facebook)
Flori Mladin
11.11.2014

Celebra actriţă Meryl Streep şi cântăreţul Stevie Wonder vor fi distinşi cu decoraţia Medalia pentru Libertate de către preşedintele american Barack Obama. Ceremonia va avea loc pe 24 noiembrie la Casa Albă.

Meryl Streep şi Stevie Wonder, alături de alte 17 personalităţi, vor fi decorate în acest an cu Medal of Freedom, cea mai importantă distincţie civilă acordată de preşedinţia americană, potrivit The Hollywood Reporter. Medalia pentru Libertate este oferită pentru contribuţii aduse intereselor naţionale sau privind securitatea Statelor Unite ale Americii.

Printre persoanele care vor primi această distincţie se numară şi compozitorul şi dramaturgul Stephen Sondheim, jurnalistul Tom Brokaw, actriţa Marlo Chomas şi scriitoarea de origine chiliană Isabel Allende.

Medaliile vor fi decernate în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 24 noiembrie la Casa Albă, în Washington.

Meryl Streep, în vârstă de 65 de ani, este una dintre cele mai cunoscute şi apreciate actriţe, deţinând recordul pentru cele mai multe nominalizări la Oscar din istorie. Actriţa are o abilitate de a juca o mare varietate de roluri şi de a atrage un public numeros, înfăţişând personaje care întruchipează întreaga gamă a experienţei umane.

Meryl Streep a interpretat numeroase femei celebre pe marele ecran, precum fostul premier britanic Margaret Thatcher în "Doamna de fier/ The Iron Lady" şi maestrul bucătar Julia Child în "Julie şi Julia/ Julie & Julia". De asemenea, presa americană afirmă că personajul Miranda Priestley, pe care actriţa l-a interpretat în "Diavolul se îmbracă de la Prada/ The Devil Wears Prada", este inspirat din viaţa celebrei Anna Wintour, redactorul-şef al prestigioasei reviste americane Vogue.

În îndelungata sa activitate, Streep a câştigat de trei ori premiul Oscar. În anul 2012, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal, pentru interpretarea rolului fostului premier britanic Margaret Thatcher în filmul "Doamna de Fier/ The Iron Lady". Anterior, mai primise Oscar pentru rolurile din "Kramer contra Kramer" şi "Alegerea Sophiei".

Cea mai recentă nominallizare la acest mult râvnit premiu a fost în 2014, pentru prestaţia sa din filmul "Ţinutul din mijlocul verii/ August: Osage County". După rolurile din filmele "Vânătorul de cerbi", "Podurile din Madison County" şi "Julie şi Julia" şi altele, Meryl Streep este considerată o adevărată legendă a cinematografiei mondiale.

Renumitul cântăreţ, compozitor şi producător de discuri Stevie Wonder, în vârstă de 64 de ani, ale cărui melodii, printre care "Superstition", "I Just Called to Say I Love You" şi "My Cherie Amour'' au încântat publicul, având un succes enorm, este considerat un veritabil star al muzicii soul. În anul 2008, muzicianul american a efectuat un turneu mondial al cărui scop principal a fost, potrivit artistului, de a răspândi în lume un apel la unitate pentru toate rasele şi religiile.

Stevie Wonder nu a putut să se bucure de tot ceea ce îl înconjoară întrucât a orbit la puţin timp după naştere. Acesta a învăţat să cânte la muzicuţă, pian şi tobe încă de la vârstă de nouă ani. Stevie Wonder a avut o carieră de succes în muzică, cu 32 de piese pe primul loc în clasamentul R&B din SUA. Cântăreţul a câştigat 25 de premii Grammy şi a vândut peste 100 de milioane de discuri.

Printre personalităţile care au mai primit medalia de-a lungul timpului se numără Oprah Winfrey, Bill Clinton şi Bob Dylan, precum şi Walt Disney şi Samuel Goldwyn, James Stewart şi Sidney Poitier, Maya Angelou, Aretha Franklin şi John Steinbeck.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor