Meleşcanu la Bruxelles: „Am explicat foarte clar că noi nu am dezincriminat abuzul în serviciu”

Ministrul de Externe a prezentat la Bruxelles o versiune cu totul inedită a evenimentelor din România şi anume că Guvernul Grindeanu a încercat să incrimineze abuzul în serviciu pe care CCR îl dezincriminase iar protestele, în cazul în care continuă, au drept scop înlocuirea ilegitimă a Executivului.
Teodor Meleşcanu (Epoch Times România)
Ana Ion
06.02.2017

Prezent la Bruxelles la o zi după ce 600.000 de români au protestat în stradă, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a avut întrevederi cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi cu Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene, Federica Mogherini, cărora le-a prezentat propria lui variantă despre ceea ce se întâmplă în România.

Potrivit unui interviu dat de Meleşcanu la Adevărul Live, şeful diplomaţiei româneşti i-a spus lui Timmermans, că, de fapt, prin OUG 13 a fost incriminat abuzul în serviciu şi că, dacă după abrogarea acesteia, protestele continuă, atunci este limpede că scopul manifestaţiilor stradale este înlocuirea de manieră ilegitimă şi ilegală a Guvernului.

„Eu am explicat foarte clar domnului Timmermans că noi nu am dezincriminat abuzul în serviciu, noi am găsit o cale ca să îl incriminăm, pentru că el a fost declarat neconstituţional de către CCR. Trecând 45 de zile, nu mai există ca prevedere în Codul penal. Sigur, poate nu a fost cea mai bună formulă, poate nu a fost o idee bună să stabilim un prag de 200.000 de lei, astea se pot discuta, dar problemele respective trebuie să îşi găsească o soluţionare, aşa cum se întâmplă în orice stat democratic”, a declarat Meleşcanu, preluat de News.ro.

Potrivit lui Meleşcanu, Timmermans ar putea veni la Bucureşti şi va trimite şi experţi. Vicepreşedintele CE ar mai fi promis şi sprijin pentru colectarea de fonduri pentru construirea a unuia sau două penitenciare.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor